Miért gyűlöli Mark Rutte a magyarokat?

2020. július 20. 15:16

Veszprémy László Bernát
Mandiner
Rutte világképében a kelet-európaiak lusta, buta szélsőségesek, akik csak nem akarnak összeomlani, csak nem akarnak csődbe menni vagy megtörni a vírus alatt, és még őszintébben is beszélnek a Hollandiát is kínzó migrációs és bevándorlási kérdésről, mint ő maga.

Miért gyűlöli Mark Rutte a magyarokat? Ezt a költői kérdést tette fel Orbán Viktor magyar miniszterelnök, és bár ő biztosan úgy érezte, hogy felelni sem kell rá, mivel a válasz egyértelmű, azért érdemes egy kicsit körüljárni a kérdést. Mark Rutte liberális holland miniszterelnöknek igen sok oka van arra, hogy gyűlölje Magyarországot. (Itt természetesen nem a „minden reggel a magyarokkal kelek" gyűlöletre kell gondolni, hanem arra a gyűlöletre, hogy ha lehetősége van, rúg egy jó nagyot hazánkba). Kezdjük azzal, hogy Rutte egyik a leghosszabb ideje hivatalban lévő európai kormányfőknek: 2010 óta van hatalmon, azaz regnálása éppen annyi idős, mint a NER.

Ez alatt az idő alatt Rutte viszont nem épített rendszert, helyette ezen időszak lényegében felét, néhány nap híján öt évet a holland szociáldemokratákkal, Frans Timmermans társaival töltött nagykoalícióban. Erre az időszakra esett a menekültválság is, 2018-ig Hollandia a családegyesítésekkel együtt több mint százezer menekültet fogadott be. A holland sajtóban – eltekintve a néhány, migrációval szemben kritikus apró portáltól vagy színes laptól –

a tömeges bevándorlás kérdéséről teljesen egysíkú narratíva jelenik meg,

az integráció, nők jogai, nemi és vallási kisebbségek jogai, a biztonsági kérdések fel sem merülnek.

A kérdéseket feltevőket nem csak szélsőségesnek bélyegzi a holland sajtó, de alkalmanként folyamatosan fenyegetéseknek vannak kitéve, Geert Wilders parlamenti képviselő például máig titkos helyen lakik, és folyamatos titkosszolgálati védelem alatt áll. Egy 2018-as cikk szerint Hollandiában ötszáz ismert dzsihadista és több ezer szimpatizáns tartózkodik, a szám azóta nyilván nem változott érdemben. Rutte miniszterelnöksége alatt számos terrortámadási kísérlet történt (pl. Schiphol repülőtér felrobbantásának nyilvánosságra került terve, Amszterdam-Párizs vonaton történt tömegmészárlási kísérlet), illetve több merénylet és terrortámadás is történt (a 2017-es amszterdami gázolást és a 2019-es hágai késelést nem nyilvánították ugyan terrortámadásnak, de a 2018-as amszterdami késelés és a 2019-es utrechti lövöldözés az volt). Utóbbira válaszul megerősítették a mecsetek védelmét Hollandiában, amire jó oka volt a rendvédelemnek: az iszlamista szélsőségek mellett a neonáci szélsőségek is erősödnek, a hatóságok már láthatóan attól félnek, hogy egy iszlamista támadás a helyi muszlimokkal szembeni ellentámadást válthat ki.

A fentiek közép-európai szemmel természetesen abszurd és borzalmas forgatókönyveknek tűnnek, de Nyugat-Európában ez teljesen normális dolog. Hollandia nyilvánvalóan súlyos társadalmi feszültségek által kínzott ország, problémáihoz képest a mi kis közép-európai kérdéseink bagatell ügyeknek tűnnek. Rutte vérbeli liberálisként és a hatalomhoz ragaszkodó, ügyes politikusként szóban ugyan azonosít bizonyos problémákat, és tesz látszatintézkedéseket – például az arc köztéri eltakarásának tavalyi tilalma –, ez azonban nyilván csak hatalmi technika egy olyan politikus részéről, aki a baloldallal nagykoalícióban migránsok tömegeit engedte be országába. Rutte kétarcú politikáját kevés dolog jellemzi jobban, mint amikor felszólították, hogy kérjen bocsánatot a gyarmatosításért. A holland miniszterelnök – dacára annak, hogy hazájának történelmében sötét lapokon szerepel a harmadik világ kifosztása, és a relatíve friss (a múlt század 40-es éveinek végén elkövetett) gyarmati bűnök – azt felelte, hogy ezt nem teszi meg, mert társadalmi feszültségeket szülne. Amennyiben a holland miniszterelnök attól fél, hogy országában irányíthatatlan, erőszakos társadalmi folyamatok indulnának meg, ha elnézést kérne a holland állam történelmi bűneiért, akkor ő maga is tisztában kell legyen a burkaviselésnél sokkal nagyobb problémákkal. De akkor miért engedte be migránsok tömegeit 2015 óta?

Mivel a harmadik világbeli és muszlim bevándorlókkal szemben nem szólalhat fel úgy, hogy ne erősítse szélsőjobboldali (magyar szemmel: jobboldali) ellenzékét,

Rutte a jól bevált nyugati recept szerint a kelet- és dél-európaiakra mutogat.

Noha akár hálás is lehetne, hiszen ha az ember betér egy keresztény templomba Amszterdamban, az olaszokkal, magyarokkal és lengyelekkel lesz tele. A hollandok rendes, takarékos nép (ha valaki meg akar ismerkedni a hollandiai fösvénység gyakorlatával, keressen rá a Tikkie nevű applikációra, a holland bulik és randik elengedhetetlen kellékére), bezzeg a lusta magyarok és olaszok tönkre teszik az uniót. Itt most nem is érdemes belemenni abba, hogy Orbán és Matteo Salvini nem szokták megmondani a hollandoknak, hogy hogyan vezessék az országukat, egyszerűen csak annyit akarnak, hogy hagyják békén a magyarokat és az olaszokat az ő magyar és olasz életükben. A holland történeti emlékezetbe láthatóan erősen belevésődött a gondolat, hogy a szegény, buta népeknek utat kell mutatni, és fel kell emelni őket, a surinamei és kelet-indiai őslakosokat pedig most olaszokra és magyarokra cserélték.

Kevés dolog idegesítheti jobban ráadásul Ruttét, mint hogy Magyarország, ellentétben Hollandiával – ahol a kormány a nyájimmunitásra gyúrt, majd rövidesen kínos jelenetek és halálos áldozatok sora között irányt váltott – helyesen kezelte a koronavírus-járványt. Rutte világképében a kelet-európaiak lusta, buta szélsőségesek, akik csak nem akarnak összeomlani, csak nem akarnak csődbe menni vagy megtörni a vírus alatt, és még őszintébben is beszélnek a Hollandiát is kínzó migrációs és bevándorlási kérdésről, mint ő maga. Képzeljük csak el, hogy valaki ekkora gőggel és nagyravágyással a szívében szembetalálkozik egy néppel, amely mindent megtestesít, ami szerinte rossz, és még veszteni sem hajlandó! Naná, hogy Mark Rutte utálja a magyarokat.

Összesen 358 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rutte egy gyűlölködő baloldali fickó. Egyébként sem demokrata, mert egy demokrata toleráns, Rutte pedig nem viseli el a jobboldalról jött konzervatív véleményeket.
Azt hiszi ez a tökmag állam, hogy na most, majd megmutatja, miközben az állampolgárai remekül érzik magukat, - Magyarországon.

Hírek szerint, ez nem fake, Hollandiának olyan exkluzív, titkos szerződése vannak világcégekkel, hogy azok a világon mindenütt értékesítenek, kereskednek, adót viszont, csak és kizárólag Hollandiának fizetnek.
Van még valami, de van ám, ez a jéghegy csúcsa...

Megnéztem a wikiben. Ez az ember azért tud valamit. Különböző ingatag koaliciók élén 10 éve vezeti Hollandiát és még 100.000 migráns megérkezését is el tudta fogadtatni, akkor amikor a vendégmunkásként korábban érkező marokkóiakkal sok bajuk van. A korábbi holland területektől befutó többszázezer szinesbőrüvel ( Suriname, Holland Antillák etc.) nincsen sok gondjuk, mert azok asszimilálódtak. A Covid komolyan elérte őket és még ekkor is vagy a duplájára nőtt a népszerüsége. Nehéz megmagyarázni.

Szerintem meg arról van itt szó, hogy egy két világháborúban vesztes nemzet (a magyar) kezd felkelni. Ezt egy "győztes" nem tűri.

orrbarúgást érő komment...

Látható, az a demokratikus jogállamiság hogyan is működik, de ez csak egy morzsa:
Társasági adó Hollandiában - Wikipedia https://en.wikipedia.org ›wiki› Corporate_tax_in_the_Ne ... Oldal lefordítása A hollandiai társasági adó a társaságok által megszerzett nyereség után Hollandiában fizetendő adóval foglalkozik. [...] Minden olyan jövedelem, amelyet egy holland társaság külföldi fiókteleptől kap, MENTESÜL A HOLLAND TÁRSASÁGI ADÓ ALÓL...

A multinacionális társaságok adóztatásáról szóló holland bizottság jelentést tesz közzé a multinacionális társaságok adózásáról
2019-ben a holland kormány ( kormány ) létrehozott egy bizottságot ( Bizottságot ), amely tanácsot ad a kormánynak a multinacionális társaságok „méltányosabb” adóztatására vonatkozó további intézkedésekről, miközben biztosítva lesz, hogy Hollandia továbbra is vonzó adóbefektetési környezetet biztosítson a multinacionális vállalatok számára. A Bizottság a holland kormány képviselőiből, adóügyi tanácsadókból és tudósokból áll.A Bizottság 2020. április 15-én közzétette a társasági adó egyensúlyának kialakításáról szóló jelentését ( jelentés ). A Bizottságnak három fő ajánlása van a kormány számára:További kutatásokat kell folytatni a multinacionális vállalatok világszerte a társasági adó helyzetéről szóló további információk gyűjtése érdekében;
A kormánynak (továbbra is fenn kell tartania) vezető szerepet kell vállalnia a nemzetközi együttműködési kezdeményezésekben egy összehangolt pénzszállítási rendszer nemzetközi összefüggésben történő kidolgozásában; és
A kormánynak számos egyoldalú adóintézkedést ( intézkedést ) kell tennie a multinacionális társaságok pénzszemlé-terjedelmének kibővítése érdekében.


Az alábbiakban részletesebben tárgyaljuk a javasolt intézkedéseket.Az intézkedések
A javasolt intézkedéseket két kategóriára lehet osztani:Intézkedések a jövedelmező holland (multinacionális) társaságok minimális adóalapjának megőrzésére; és
Intézkedések a nemzetközi adóügyi eltérések kiküszöbölésére.


Az alábbiakban felsoroljuk kategóriánként a legfontosabb intézkedéseket.Intézkedések a jövedelmező holland (multinacionális) társaságok minimális adóalapjának megőrzésére.Az adóveszteség-kompenzáció korlátozása az adóköteles nyereség 50% -ára, ha ez meghaladja az 1.000.000 eurót. Az adóveszteségeket határozatlan időre lehet átvinni (jelenleg 6 év).
A részvényesi / székhelyi költségek levonásának korlátozása.
A vállalatközi jogdíjak levonhatóságának korlátozása.
Fontolja meg a levonhatóság korlátozását a jogdíjak, kamatok és a részvényes / székhely költségeinek adóköteles nyereségének egy százalékára együttesen.


Intézkedések a nemzetközi adóügyi eltérések kiküszöbölésére.A hatályos CFC-szabályok hatékonyabbá tétele (megerősítés).
Hagyja el a jövedelmek lefelé történő transzferár-kiigazítását (informális tőke doktrína), ha a másik országban nincs megfelelő felfelé történő korrekciós korrekció.
A csoporton belüli tőketranszferekkel kapcsolatos adómérték-eltérések elleni küzdelem. Biztosítani kell, hogy az adóparadicsomok területén felhalmozódott nagy tőkenyereséggel járó eszközök Hollandiában ne kerüljenek adómentességbe az ilyen eszközök értékcsökkenésének korlátozásával.


A fent leírt intézkedések mellett a Bizottság felsorolt ​​néhány egyéb lehetséges intézkedést is, amelyeket a kormány mérlegelhet.Erősítse meg az EBITDA-szabályt, amely szerint a fiskális EBITDA (kamat, adó, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény) 30% -a levonható kamatköltségként, úgy tekinthető, hogy ezt az arányt 25% -ra csökkenti.
Korlátozza az adósságok kamatainak levonását a külföldi részesedések megszerzésének finanszírozása érdekében, mivel az ilyen részesedésből származó haszon mentesül a részvételi mentesség alapján (kérjük, vegye figyelembe, hogy Hollandiában már létezett ilyen kamatlevonási korlátozás 2018 végéig).
Korlátozza az alacsony adózású joghatósággal rendelkező csoportvállalatoknak fizetett költségek levonását.
Általános forrásadó bevezetése a kamatokra és a jogdíjakra (kérjük, vegye figyelembe, hogy az alacsony adóztatású joghatóságokba és más visszaélésszerű helyzetekben a csoporton belüli kifizetésekre 2021. január 1-jétől kerül kivezetésre forrásadó).
A CFC-szabályok további megerősítése.
Módosítsa a szolgáltató társaságok szükséges tőkéjére vonatkozó szabályokat (kamat- és jogdíjfizetés).
A digitális szolgáltatási adó bevezetése.
Az adófizető által fizetett foglalkoztatás / fizetés összegéhez kapcsolódó kiegészítő adó (vagy levonás) bevezetése.


Felhívjuk figyelmét, hogy ezen egyéb lehetséges intézkedésekkel kapcsolatban a Bizottságban nem volt konszenzus. Ezért ezeket a lehetséges lehetséges intézkedéseket ellentmondásosnak lehet tekinteni.Végül, a multinacionális vállalatok számára vonzó adóbefektetési légkör fenntartása érdekében a Bizottság javasolja a következő kompenzációs intézkedések mérlegelését (ha (a fentiekben ismertetett (bizonyos) intézkedéseket végrehajtják)):A pénzszemlé csökkentése;
Az innovációs doboz adókulcsának csökkentése;
Lágyítsa meg a jelenlegi jogalkotási javaslatot, amely korlátozza a felszámolási veszteségek levonását (feloszlatott részesedések esetén) / felmondási veszteségeket (feloszlatott állandó telephelyeknél).
A részesedés megszerzésével / elidegenítésével kapcsolatos költségek levonásának lehetővé tétele.

Ha a magyarok nem tűrték volna a D-209-est, gyurcsányit, Simicskát, lölőt, meg a gazdájukat, akkor más szemmel néznének ránk.

Változtatni kell.

Válaszok:
Sulammit | 2020. július 20. 18:34

Ja, ha Mészáros Lőrinc az itt felsorolt kedvezmények 1, azaz egy, EGY százalékát megkapná az Orbán-kormánytól,
azon nyomban Soros nukleáris bombázás érné Budapestet, Magyarországot, DEMOKRATIKUS TŰZVIHART (a'la Drezda) keltve...
NA ÍGY VERSENYEZZÉL A DEMOKRATIKUS NAGY NYUGATI CÉGEKKEL, AMI UGYE NEM KORRUPCIÓ.
HOGY VERJÉTEK A DRÓTKEFÉBE A F.SZOTOPKAT, SOROS-PROSTIK, FÉRFIAK-NŐK, (MERT MÁR NEKIK IS, CSEHKATKÁK, DONÁTHOK), MEG AZ ÖSSZES MÉSZÁROS LŐRINC GENNYFAN...

Mondom, a NAGY MAGYAR HAZAFIAK - BAL-LIB-nek nevezett szeméttelepe - ezt tekinti a Zéró korrupciónak..., azt pedig, hogy Mászáros Lőrinc a Magyar Közbeszerzések 1,5 %-át - TÖRVÉNYESEN , mindekit kifizetve az utolsó fillérig - megszerzi, azt a KORRUPCIÓ ORGIÁJÁNAK...

Egy mégoly felvilágosultfeelinges úriasszonynak nem feltétlenül kell mindenről tudnia.
Ami nem baj.

A Fidesz-kommunikáció - hatalmas baklövéssel - a minimum IQ-t célozza meg, a részleteket le.zarja....
Pedig azzal az erővel szintet, sőt szinteket léphetne.
Pontosabban: kellene lépnie, már tegnap...

"miért is kellene azt gondolnunk, hogy Rutte "gyűlöli a magyarokat"?"
Egyért nem, az biztos.
Erre Sorostól soha az életben nem kapott biztatást.
De még csak filantrópiás hunyorítást sem.
Ezért nem jár Soros soha Brüsszelbe, de még Hágába sem.

Az emberek 80%-a úgy tudja, Mészáros Lőrincé már az egész Balaton.
Ez kinek a hibája? f.szfej barom?

Ezeknek, ha nyugati, idegen, ha szarból van, akkor is hanyatt esnek, csak ne magyar legyen.

Többsége nyugdíjas. Azoknak már nem lesznek itteni ivadékaik.

Arról nem is beszélve, hogy mindenki értette, amit mondott. Akkor ki nem tud angolul?

Mi meg rájuk, ha a holland békefenntartók fenntartották volna a békét, vagy legalább nem fordultak volna el a déli gyilkosságok, vérengzések láttán.

Bizony, bizony. Karizmatikus miniszterelnökünk van.

Számtalanszor elmondta Gajdics, hogy azon a képen nem ő van. Azon a fényképen egy olyan fickó van, aki a mostani Gajdicsra hasonlít, de nem az akkori hosszú hajúra.

https://leander.blogstar.hu/pa..

leander.blogstar.hu/2019/02/03/magyar-nemzet-kommunistazassal-akarjak-lejaratni-gajdicsot/68455/

HA KIKAPCSOLOD A MIKROFONT, MESÉLEK - ANTISZEMITIZMUS HOLLANDIÁBAN
Írta: Veszprémy László Bernát , Szombat- 2017-06-30

"Pál úr"??? Az meg kicsoda? Ilyet itt nem ismerek.

Ilyet sem ismerek itt, mármint ügyvéd urat.
Pláne nem egy nagydumást. Rafináltat meg még úgy sem. El akart téged csábítani? :)

Azt írtad, hogy nőcsábász. Ha olyan gyönyörű a felesége, miért Orbán Viktorral foglalkozik egész nap?
Szegény asszony. Ezek szerint Viktorral nem kellhet versenyre.

Nem Ruttéról beszélgetünk. :)))

Akkor meg mit dicsekszik vele, vagy árulja?

Olvasd el az előzményeket és látni fogod, hogy mondjuk, hogy nem.

Sosem írta, hogy jól kereső lenne, különben is mindketten nyugdíjasok már, nem aktívak.
Sőt azt írta, hogy nincs jachtja.
Fogadd el azt, amit criticus írt róla, mivel legalább 10 éve ismeri a magát ügyvédnek kiadó pali nagypapát.

Mondjuk criticusnál jobban ismerem, de legjobban és legrégebben foton ismeri.

De mi is az az európai uniós politikai kultúra és értékrend?
Talán csak nem a gyarmatosítás?

Hiszen a portugálok 1415-ben kezdték (EU),
a spanyolok 1492-ben (EU),
az oroszok 1580-ban,
a hollandok 1602-ben (EU),
a franciák 1605-ben (EU),
az angolok (britek) 1607-ben (EU),
a dánok 1620-ban (EU),
a svédek 1638-ban (EU),
a németek szintén 1638-ban (EU),
az osztrákok 1719-ben (EU),
a belgák 1885-ben (EU),
az olaszok szintén 1885-ben (EU),
végül a norvégok 1927-ben.

Ez tehát a multikulturális hagyománya az európaiaknak.
Hollandiának az a baja, hogy éppen lemaradtak a dobogóról.

20:22-re írtál, reagáltál. Így van?

Igen, tőlem idéztél. És erre írtam, hogy nem Ruttéről beszélgettünk. Csak jobban tudom, tudjuk ilonahval, hogy kiről beszélgettünk!
Aki itt túl bonyolít, sőt ferdít, az pont, hogy te vagy.

"miért Orbán Viktorral foglalkozik egész nap?"

Nem szeretem, ha meghazudtolnak. Itt be lehet könnyen bizonyítani, hogy ki mit mondott pár perccel ezelőtt.

Mégis mit gondoltál? Más szerkesztőségekben nem mondják meg, te kis naiv?

Egyszerűen hiteltelen a pasi.

Leszukázott téged! Hogy fogod tudni ezt feldolgozni? Akarsz róla beszélni? :)))

Magától sosem jött volna rá szegény.
Olyan bonyolult szöveg volt, hogy képtelen volt értelmezni, elolvasni.

Azt az egy szavazatodat? Derék dolog.

Az anyanyelve a magyar. Még szép, hogy tud magyarul.
A szülei viszont egy szót sem tudtak angolul.
Na azoknak az angolját hallgatnád meg. Ha tudnád.
Kérdezd meg mennyire tudtak angolul. Bár őszinte választ ne várj tőle.

Végül is a semminél eggyel több.

Több évtizedes USA-ban élés után mennyire tudtak angolul a szülei?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés