Baloldali alternatíva a magyar választópolgároknak

2020. július 19. 17:54

Székely Sándor
MTI-OS
Az ISZOMM legfőbb célja és küldetése, hogy felszámolja a Magyarországot sújtó szociális, morális és környezeti válságot.

„Megerősítést nyert, továbbá az ISZOMM legfőbb célja és küldetése, hogy felszámolja a Magyarországot sújtó szociális, morális és környezeti válságot.

Ennek érdekében baloldali alternatívát kínál a magyar választópolgároknak, mindazokkal szövetségben, akik osztják a párt programjának szellemiségét és főbb törekvéseit.

Ez utóbbiak sorában négy területre összpontosítanak, azaz minden magyar embernek legyen rendes munkája, tisztességes jövedelme, és akadálytalanul hozzájuthasson az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz, valamint ingyenesen részesedhessen magas szintű oktatásban.

Változatlanul sarokpontoknak tekintik a 200.000 forint havi nettó minimálbért, a havi 100.000 forintot kitevő (alapvetően kiegészítésekkel elérendő) szociális minimumjövedelmet, amely egyúttal a legkisebb öregségi nyugdíj is, illetve a havi és gyermekenként 37.500 forintra emelendő családi pótlékot, és az ugyanekkora korpótlékot (nyugdíj-kiegészítést), amely minden nyugdíjast megillet.

Fentiek forrása az állam és a tőke mohóságának csökkentése, amely során azt kívánják elérni, hogy a dolgozók és a cégtulajdonosok azonos mértékben adózzanak a jövedelmeik után.

Magyarország gazdasági teljesítménye ezeket képes biztosítani.

A Kongresszus álláspontja szerint a jóllét azonban nem csupán pénzben mérendő, hanem a közélet és a környezet tisztaságában is. Erre a komplex feladatra alkotott a párt választási programot, s ambíciójuk nem kevesebb, mint hogy Magyarország vezető kormánypártjává váljon.

Víziójuk tehát jóval meghaladja a velejéig romlott NER-kormány leváltását.

Magyarország polgáraival új magyar alkotmányt kíván létrehozni, s ezzel véget vetni a rendszerváltás utáni évek ideiglenességeinek, illetve az alkotmányosságot felszámoló alaptörvénynek is.

Fentiek érdekében az ISZOMM mind a 106 egyéni választókerületben állít országgyűlési képviselőjelölteket, akik elsődlegesen a 2021-ben esedékes ellenzéki előválasztásokon vállalják a megmérettetést. Hasonlóképp miniszterelnök-jelöltet is állított dr. Szanyi Tibor személyében, aki a párt politikai programjának koordinátoraként ugyancsak áll az első körös, ellenzéki előválasztási küzdelmek elé.”

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az elmúlt években a korábbiakhoz képest nehezebb feltételek között folytattuk a szocialista társadalom építését. ....Fejlődésünknek fontos feltétele, hogy teljesebben bontakozzanak ki a szocialista társadalmi rendben, a dolgozók alkotóképességében rejlő lehetőségek.... A társadalmi osztályok és rétegek legfontosabb érdekeinek és céljainak azonossága révén fejlődik hazánkban a szocialista nemzeti egység....A munkásosztály társadalmunk vezető osztálya......A következő években élénkíteni kell a gazdasági fejlődést. ....Növekedjen a lakosság fogyasztása, javuljanak az élet-és munkakörülmények..Fontos feladat a szociálpolitika hosszabb távra szóló koncepciójának kidolgozása....Az egészségügyi ellátás színvonalának emelése továbbra is fontos feladat....Az utóbbi időben a nemzetközi helyzetben felerősödtek a kedvezőtlen irányzatok.....Ennek alapvető oka az Amerikai Egyesült Államok szélsőséges imperialista köreinek az a törekvése, hogy megbontsák a varsói Szerződés és az Észak-atlanti Szövetség kötött kialakult katonai erőegyensúlyt és erőfölényre tegyenek szert......Tovább erősítettük szövetségünket és együttműködésünket a Szovjetunióval és a többi szocialista országgal...A Szovjetunió hazánk függetlenségének, szocialista építőmunkánknak legbiztosabb nemzetközi támasza....." /MSZP XIII.Kongresszusa/... az ISZOMM szellemi elődje.

Persze most változtak a földrajzi irányok, de a demagógia ugyanaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés