Letartóztattak egy Pápánál elfogott embercsempészt

2020. július 17. 20:44
A hat migráns közül négyen a személyautó hátsó ülésén utaztak, ketten pedig a csomagtartóban voltak, amikor a rendőrök Pápa-Tapolcafő közelében megállították a járművet.

Letartóztatott a Veszprémi Járásbíróság egy 40 éves román férfit, aki hat migránst próbált meg Magyarországról Ausztriába csempészni – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel. Azt írták: a román sofőr szerda hajnalban vette fel gépkocsijába a magukat szírnek valló, Magyarország területére engedély nélkül belépő és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező férfiakat, hogy őket a magyar-osztrák határon a jogszabályi rendelkezéseket megszegve átvigye.

A hat migráns közül négyen a személyautó hátsó ülésén utaztak, ketten pedig a csomagtartóban voltak, amikor a rendőrök Pápa-Tapolcafő közelében megállították a járművet. A nyomozó hatóság az embercsempészés bűntett súlyosabban minősülő, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő esete miatt vonta felelősségre a férfit, mert a gyanú szerint az államhatár jogellenes átlépéséhez több embernek nyújtott segítséget.

A Veszprémi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a gyanúsított letartóztatását, hogy biztosítsa az eljárásban való jelenlétét és megakadályozza a bizonyítás megnehezítését. A végzést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

(MTI)

A címlapkép csupán illusztráció. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akit nem tartóztattak le, de átjutott, az már jó helyen van. Ezeket is kár volt. Tűnjenek innen minél előbb.

Mennek Ausztriába bérmálkozni. Előtte meg akarták tekinteni a
bérmálkozási szokásokat Pápán. Remélem a bíróság leszedi róluk még
a keresztvizet is. Az embercsempésznek meg fel kell adni az utolsó
kenetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés