XXI. Század Intézet: Orbán Viktor több kérdésben is meghátrálásra késztette Merkelt

2020. július 16. 11:57
Orbán Viktor politikai stabilitást jelent Közép-Európa számára, ami a németeknek gazdasági és politikai szempontból egyaránt rendkívül fontos – hangzott el a XXI. Század Intézet Mozgásban című online műsorában.

A magyar-német gazdasági kapcsolatok elképesztően erősek, ráadásul az elmúlt időszakban a politikai helyzet is enyhült a két ország között, hiszen Angela Merkel belátta, Orbán Viktor politikai stabilitást jelent Közép-Európa számára, ami a németeknek gazdasági és politikai szempontból egyaránt rendkívül fontos – hangzott el a XXI. Század Intézet Mozgásban című online műsorában.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a műsorban egyebek mellett arról beszélt, a német soros elnökségnek nagyon sok fajsúlyos kihívással kell megküzdenie, a bevándorlás kapcsán az elosztási mechanizmust leszámítva már lényegében a korábbi magyar javaslatokat látjuk visszaköszönni, hiszen látják már ők is, hogy a 2015-ös német álláspont „totális kudarc”. Galló Béla, politológus, a XXI. Század Intézet tudományos főmunkatársa szerint a magyar kormány nagyon okos álláspontot képvisel az uniós hitelfelvétel kapcsán, sikeresen képviseli a magyar érdekeket.

A műsor házigazdája, Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője pedig kiemelte, a soros elnökség alatt a németeknek kompromisszumra kell törekedniük, ugyanakkor várhatóan a saját érdekeiket akarják majd érvényesíteni minden kérdésben.

(Nyitókép: XXI. Század Intézet)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Asztakurva!
A magyaremberek 15.000.000 átlagmegtakarítása (mondom átlag, nem a Tiéd) rövidesen mások zsebébe vándorol.

Kokaint adj, ne krumplit!
(választási graffiti Borkaizsolti városából)

Igen és azóta egy helyben áll az ügy. A jelentés csak egy látványos fércmű, de nem maga az eredmény. Most lehet választani a jogállami boszorkányüldözés, vagy az EU már így is törékeny egysége között. Merkelék pedig az egységet fogják választani, a többi ország szintén, mert ebben az ügyben benne van, hogy még bárki más is járhat így.

Azt is bemondták, hogy az ellenzék az ország érdekei ellen dolgozik.

Ha lehet kormányellenes kampányt, de inkább kormányellenes tevékenységet folytatni idegen pénzből, akkor védekezni is lehet hazai pénzből. Persze te most csodálkozol, mert neked azt mondják, hogy a kormánynak nincs joga védekezni semmilyen vád, semmilyen külföldi befolyás ellen.

Gyurika, a kettő összefügg. Nyugati barátaidat pont ez a gazdasági stabilitás zavarja, nem a felfújt lufiként lebegő jogállamiság. Ha a gazdaságban nincs külföldi befolyás, akkor csak átlátszó politikai zavarkeltéssel operálhatnak, ahogyan azt láthatjuk.

Szóvá teszi, persze, mi mást mondhatna Merkel? Cseh Katalint is ezzel az udvarias válasszal fizette ki. De ha megkérdezik Merkeltől, milyen jogállamiság az, hogy Dél Afrikából hazaüzenve parancsba adja a egy tartományi választás neki nem tetsző eredményét, vagy ha meneszti a nemzetbiztonságért felelős vezetőt azért, mert migráns kérdésben a valóságot mutatja, akkor nem fog tudni válaszolni. 2015 óta nem tudnak mit kezdeni Orbánnal. Ha a vádaknak egyértelmű jogi alapjai lennének, már lezárták volna az ügyet, de ilyen alapok nincsenek, csak improvizálás, ötletelés folyik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés