Emberkereskedelemmel vádolhatják Marian Cozma egyik gyilkosát

2020. július 16. 16:17
A börtönben nevet változtató Sztojka Ivánt 2018-ban jó magaviseletére hivatkozva feltételesen szabadlábra helyezték.

Befejezte a nyomozást és vádemelési javaslattal átadta a nyomozás iratait az illetékes ügyészségnek a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) székesfehérvári osztálya a Sztojka Iván néven még Marian Cozma egyik gyilkosaként hírhedté vált, a börtönben nevet változtató S. István ügyében – írja csütörtök délután a Magyar Nemzet.

Az NNI bűnszervezetben, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 37 éves S. István, azaz Sztojka Iván enyingi lakos ellen. Sztojka a nyomozás adatai szerint 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte. A bűnöző rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben, vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának.

A bűncselekményekkel összefüggésbe hozható tárgyi bizonyítási eszközök lefoglalására egy bűnügyi akció keretében, 2019. november 13-án került sor. A férfit az elfogást követően előállították és kihallgatták. Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt státusza gyanúsítottra változott, majd bűnügyi őrizetbe került.

A bíróság november 15-én rendelte el letartóztatását. 2020 májusában a nyomozás során felmerült újabb információk alapján a büntetőeljárást kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntette miatt folytatták Sztojka/S.István ellen.

Sztojka bűnsegédként részt vett Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásában 2009-ben, amiért 13 év fegyházat kapott, ám 2018-ban jó magaviseletére hivatkozva feltételesen szabadlábra helyezte a büntetés-végrehajtási bíró. Sztojka még a fegyházban nevet változtatott, a rendőrségi közlemények azóta csak S. I.-ként emlegetik S. Istvánt, azaz Sztojka Ivánt. Amennyiben az emberkereskedelem és a futtatás vádja beigazolódik majd a bíróság előtt, Sztojkának a Cozma-gyilkosságért kapott és le nem töltött büntetését is le kell majd ülnie” – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Nyitóképünk forrása: MTI/ Nagy Lajos.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nézem ezt a fejet, felidézem a cselekedeteit és rá kell jöjjek, nincsen közös nevezőm vele és a fajtájával. Más emberek a cigányok, máshogy, más rugóra jár az eszük. Máshogyan kezelik az indulataikat, más nekik a morál és az erkölcs. Neki csak az enyingi rokonai az emberek, a többi Magyarországon élő, papíron honfitársa nem ember, max kihasználandó, megverendő, levehető célcsoport. A multikulti nem előny átok...

Megtévedt, nehéz gyermekkor, még nehezebb ifjú-, felnőttkor.
Az ilyen életek fontosak.

És igen: ez " bírói kar véleménye, akiket a kommunista időkben ideológiai alapon válogattak ki, majd a rendszer váltás után a helyükön maradtak"

Vádat emeltek a csordást 650 forintjáért agyonverő "fiatalok", azaz cigányok ellen Borsodban
"milliókat neki, milliókat, riasztani a TASZ-t, a Helsinkit, az Amnestyt."
Bizony, majd megvédi őket a sok szarvú Soros-ügynökség... meg az ATV ördög ügyvédje, a jó Soros-prosti Magyar György...

A'szittem, valami komoly, de csak striciskedés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában