Egy iszonyú brüsszelita nő a Házban

2020. július 15. 8:49

Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu
Akár órákon át képes hozsannázni imádata tárgyáról, az Európai Unióról, amely mindenkor jó, szép és igazságos.

„Amolyan Ceausescu-féle villámlátogatást tett tegnap a magyar Országgyűlésben Dobrev Klára. Elmondta-elvicsorította negyedórás mondókáját, majd – a válaszokat be sem várva – kiügetett a teremből. (Előtte pár perccel még a párbeszédről, egymás meghallgatásának fontosságáról értekezett…)

Ez a nő képtelen hibázni. Tökéletesen alakítja a brüsszeli helyettes segédszóvivő szerepét: akár órákon át képes hozsannázni imádata tárgyáról, az Európai Unióról, amely mindenkor jó, szép és igazságos. Amely az emberi birodalmak netovábbja. Amelyet kritika nem érhet. (Tőle legalábbis még nem hallottunk ilyet.) Most azonban a magyar miniszterelnök – Dobrev szerint – rátámadt erre a szelíd, gyönyörű államszövetségre:

»Sajnos Európát nem nehéz zsarolni. A vezetői nem akarnak háborúzni, minden vitát kenyértörésre vinni. Ez a zsaroló csalóknak sajnos nagy teret enged. Orbánt nem érdekli, hogy nem kell bátorság fegyvert szegezni egy olyan emberre, aki nem akar harcolni. Bátorság a vitához kell. Ez a bátorság hiányzik Orbánból«

– magyarázta Gyurcsányné, miközben ugyanolyan mesterkélten gesztikulált, mint »isiászos« párja. Magyarán: Orbánnak van képe feltételekhez kötni az unió közös hitelcsomagjának a megszavazását, amely hitelre egyébként Magyarországnak nincs is szüksége. Hogy merészeli? Brüsszel kívánalmait pillanatnyi habozás, kérdés nélkül teljesíteni kell! (Férjura is így tett regnálása idején.) Még hogy szabad akarat, szuverenitás, nemzeti érdekek? Ugyan, kit érdekelnek? Aki nemzeti érdekekről papol, az valójában zsarol, s eszerint is kell vele elbánni!

Hét szentség: ha az Apró-Gyurcsány-klán lenne a kormányrúdnál, feltétel nélkül támogatná a hitelfelvételt. Sőt, azon túlmenően is vennének föl pár tízmilliárd eurócska kölcsönt szociális segélyekre, de szigorúan úgy, hogy azt a következő, nemzeti kormánynak kelljen visszafizetnie…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bátorság a vitához kell.

Mondta a nagyoneurópai dobrevklára, aztán el is hagyta az üléstermet.

Dobrev szerint a brüsszeli vízfej egy olyan ember, aki nem akar harcolni.
Holnap meg azt fogja bizonygatni, hogy az ég zöld és a fű kék.

Szerinted bele merne állni egy eu-s népszavazásba, aminek az a kérdése, hogy az unió polgárai akarják-e az európai egyesült államokat?
Mert ha nem, akkor a történelem megismétli önmagát. Anno a fejünk felett döntötték el, hogy a szovjet uralom alá kerülünk, most meg a fejünk felett döntenék el a nemzetállamok felszámolását.

A Dobrev Klein listára igyekvő Jákob képes egy napot gyakorolni egy két percest. Roytól tudjuk.

Megragadtad a lényeget, az már nem számít, mit mondott. A nagypapa tehetett utoljára ilyen hűségesküt a Szovjetúniónak, miközben gyilkolták az 56-os forradalmárokat.

Ez nem iszonyú, ez a nő, egyszerűen: félelmetes.
Félelmetesen gonosz aktor.

Nem ez volt a kérdés.

Az volt a legjobb benne, hogy amikor azt mondta, hogy azok az államférfiak tárgyaltak egymással az asztal tetején. Azt mondta, hogy az asztalra ültek. :))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés