Az MSZP és a nagyszerű ötletei

2020. július 15. 18:00

Bohár Dániel
888.hu
Ellenzékből lehet hülyeséget mondani. Erre tökéletes példa Molnár Zsolt legutóbbi performansza.

„Hónapok óta hallgatjuk az ellenzéki térfélről, hogy a kormány kivérezteti az önkormányzatokat. Erre a szocialisták egy olyan ötlettel állnak elő, amely komoly bevételkiesést eredményezne a vízparti településeken. Ki érti ezt?

Egyszer Molnár Gyula, az MSZP országgyűlési képviselője, korábbi elnöke azt mondta nekem a Parlamentben, hogy az ellenzéki politikusok a választási kampányban mondanak és ígérnek dolgokat, de valójában azokat nem kell komolyan venni. Hiszen egy esetleges hatalomra kerülés után rájönnek, hogy korábbi mondataiknak semmiféle alapja nem volt. »Távolról könnyű bekiabálni« – fogalmazott. Szóval az MSZP egykori elnöke burkoltan elismerte, hogy nincs azzal semmi probléma, ha valaki mást ígér a kampányban, mint amit aztán tesz.

A beszélgetésünk akkor a stadionstopról szólt, amely Karácsony Gergely legfőbb kampánytémája volt az októberi önkormányzati választási kampányban, aztán győzelme után visszavett a tiltásból, lásd kispesti stadion. Ellenzékből lehet hülyeséget mondani. Erre tökéletes példa Molnár Zsolt legutóbbi performansza. A szocialisták országgyűlési képviselője arról beszélt (mit beszélt? felszólított!) a sajtótájékoztatóján, hogy a kormány tegye ingyenessé az egyébként fizetős vízparti strandokat.

A gyakorlatban az ötlet azt jelenti, hogy mondjuk a Balaton északi partján található, túlnyomó többségben belépős strandokat ingyen látogathatná mindenki. Minő populizmus?! Ezt követően csodálom, hogy az kimaradt a javaslatból, hogy a szabaddá váló strandokon kötelező ingyenesen sört és sajtos-tejfölös lángost osztogatni az embereknek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...Egyszer Molnár Gyula, az MSZP országgyűlési képviselője, korábbi elnöke azt mondta nekem a Parlamentben, hogy az ellenzéki politikusok a választási kampányban mondanak és ígérnek dolgokat, de valójában azokat nem kell komolyan venni..."

Ehhez képest a szerző nem ismeri a klasszikusokat, ami egy újságírónál súlyos hiányosság:
"Orbán Viktor: Ne figyeljenek oda, arra amit mondok, egyetlen dologra, figyeljenek, amit, csinálok!"

Mi lett a kupakok sorsa?

Nézzél már utána, hogy a nagy rezsiharc után mennyivel fizet többet a lakosság a gázért, mint amit akkor kéne, ha a piaci árat fizetnék.

"...Miközben a média tele van a kormány rezsiharcának hirdetéseivel, amelynek "megvédéséhez" a kabinet legutóbbi nemzeti konzultációjában a szavazók támogatását is kérte, a legutóbbi EU-statisztikák szerint az egész Uniót tekintve a lakossági fogyasztók szemszögéből Magyarországon változtak legkedvezőtlenebbül a földgáz tarifák, de az áramárak is kisebb mértékben csökkentek, mint az EU-ban..."

Te netto árat fizetsz a felhasznált gázért??

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés