T. EDIT

2020. július 14. 17:54

Szentesi Zöldi László
Demokrata
T. Edit egész lényében benne van a mi egész nyomorult huszadik századunk.

„Nézem a biztonsági kamera felvételét, nézem a nagy akciót. Vékonyka nő halad el az utcán, pillanatra megáll, majd sután, bénán, pont azzal a mozdulattal, ahogyan kislabdát dobnak maguk elé három méterre a tornából felmentett lányok, elhajítja a festékesdoboz tartalmát. És Jézusom, majdnem melléönti…

Aztán a dobozt is eldobja, de az már nem talál, Horthy Miklós mellszobrát tehát nem tudta fejbe dobni pár méterről sem, viszont vörös festéktől csöpög, szóval, eredményesen zárult az akció.

Ebben a mozdulatban és persze, az egész eseménysorban, továbbmegyek, T. Edit egész lényében benne van a mi egész nyomorult huszadik századunk. Ez az évszázad 1894-ben kezdődött, amikor Szeles Adorján felrobbantotta a Hentzi-szobrot, amely Budavár hajdani osztrák védőjének állított emléket. Az újságíró kolléga bolond volt persze, de legalább hazafi – aznap temették Kossuth Lajost, kicsit felidegesíthette magát. 1944-ben egy kommunista akciócsoport felrobbantotta Gömbös Gyula szobrát. Legalább elmondhatták, hogy ha már frontra nem mentek, és a hazájukat árulták, tevékenyen töltötték szabadidejüket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval a Horthy ellenességet tévképzetnek nyilvánítod. Megvan a magyarázat a baloldali marha túltengésre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában