Nyáry Krisztián ősei

2020. július 14. 11:47

Pataki Tamás
Magyar Nemzet
Ha Nyáry Krisztián a kaptafánál, vagyis hát a peep-show-lyuknál maradt volna, akkor nem követett volna el értelmi harakirit.

„Ha Nyáry Krisztián nevét hallom, mindig a szifilisz jut róla eszembe. Kérem, ne háborodjanak fel ezen a képzettársításon, nem én tehetek róla, hogy Nyáry Krisztián az írók gatyájában és hálószobájában turkál, egyszerűen nem lehet kitessékelni onnan, hisz ő a legnagyobb magyar irodalmi voyeur. Könyvei szórakoztató, álművelt peep-show-k, de persze elférnek Maya Gold önéletrajza mellett, hisz virágozzék minden pitypang. És persze ne feledjük, hogy Nyáry Krisztiánnak az volt a legnagyobb teljesítménye – az SZDSZ-es kommunikációsámánságon kívül –, hogy homoszexualitással vádolta meg Kölcsey Ferencet. De hát akit a vágyai vezérlik… Viszont most nem újabb bulvárral rukkolt elő Voyeur úr, hanem ködösíteni, eljelentékteleníteni akarja az elmúlt időszak egyik legelőremutatóbb tudományos eredményét, mégpedig azt, hogy sikerült megtalálni az Árpád-ház DNS-ét a kurrens népességekben és lokalizálni a dinasztia őseinek feltételezett származási helyét Észak-Afganisztánban. Tudjuk, hogy ezt nem hagyhatta szó nélkül Voyeur úr, de különös, hogy éppen egy olyan ember nyilvánít véleményt az archeogenetikáról, vagyis az egyik legújabb tudományterületről, aki talán legfeljebb a mendeli alapokhoz ért. De mint kiderült, igazából azokhoz sem.

Ha Nyáry Krisztián a kaptafánál, vagyis hát a peep-show-lyuknál maradt volna, akkor nem követett volna el értelmi harakirit. A neves irodalmár a spanyolviasz és a repülő csészealj után felfedezte azt, hogy az Árpád-háziak európai dinasztiák tagjaival házasodtak, és viszont. Csak nem értem, hogy ezzel mit akart mondani? Hogy kevert vérűek a királyaink? Ez Nyáry fejében rögtön azt jelenti, hogy – idézem – »III. Béla nyolc dédszülőjéből pusztán I. Géza volt Árpád-házi származású« – értsd miféle gént találtak meg, hisz jelentéktelen, csak egy a sok közül, egy derék embernek különben is több tízezer őse van. Szépen hangzik, csakhogy ordenáré csúsztatás, hisz Nyáry Krisztián keveri a szezont a fazonnal.

Elfelejti, vagy nem tudja azt, hogy az Árpád-ház fiágon öröklődött tovább. Mármost három különböző öröklődésmenetet figyelhetünk meg az emberi öröklődésben, ezekből pedig különböző dolgokra következtethetünk. Van az anyai öröklődésmenet, amely mitogenom szekvenciák alapján történik, ezt minden utód csak az édesanyjától kapja változatlanul genetikai örökségként, és van az apai öröklődésmenet, mely az Y-kromoszóma alapján történik, ezt minden fiú az édesapjától kapja, szintén változatlanul, genetikai örökségként. Tehát az Y-kromoszóma ugyanaz bennem, apámban, nagyapámban és így tovább. Ez akárhány keveredéssel sem változik apai ágon, mindig kimutatható. A kutatók ezt vizsgálták, ezt találták meg. A genetikusok e kettő »szinte« változatlan öröklődése alapján messze évezredekre látnak vissza a múltba, hisz kiválóan alkalmasak a leszármazás vizsgálatára.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyáryék addig szeretik a tudományt, ameddig az gendertudomány vagy éppen hálózatépítés féle diszciplínákban jelenik meg.

Kivéve persze, ha egy rendőri túlkapás áldozata történetesen fekete...

Ugyan már, Nyáry Krisztián csak le akarta írni a szokásos libsi semmitmondást, hogy jajdejó a soxínűség, mer' jajdejó. Egyszerű állatfaj a libsi.

Többet tudunk majd leszármazásunkról, ha kifejlesztik a genetikai statisztikát (bocsánat tudatlanságomért, ha már van olyan). Azaz, hogy mennyi az annyi. Mert a nácik fő vádja a Habsburgok ellen az volt, hogy majd ezer éve egy zsidó is bekerült felmenőik közé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés