Kétszer kettő

2020. július 14. 8:43

Galsai Dániel
Magyar Hírlap
A Fideszt habozás nélkül eláruló, az SZDSZ élcsapatába beejtőernyőző exminiszter gondolata ugyanis helyes, csak éppen hiteltelen.

„Fricska. Egy mondat, ami első olvasatra triviális. »Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek.«

Ha hozzátesszük, hogy mindezt Fodor Gábor nyilatkozta, már egy kicsit más a menyecske fekvése! De csak egy kicsit. A Fideszt habozás nélkül eláruló, az SZDSZ élcsapatába beejtőernyőző exminiszter gondolata ugyanis helyes, csak éppen hiteltelen. Hiszen ő is végiglébecolta az elmúlt majd harminc évet a magyar »szabadelvűség« verbális bástyái mögött: asszisztált a minden nemzeti gondolatot kirekesztő média- és kultúrterrorhoz, közösséget vállalt azokkal, akik folyamatosan nyilasoztak, sovinisztáztak, diktatúráztak, mucsaiztak. Fodor most – ki tudja, miért – »megvilágosult«, kimondta, hogy kétszer kettő az négy. Az okait nehéz megfejteni. Megszólalása mégis fontos. Juhász Gyula csodálatos, Trianon című versében írja: »Nem kell beszélni róla sohasem, de mindig, mindig gondoljunk reá.« Igen. Sose feledjük a köztünk élő 90-es éveket!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem Fodor egy zseni. Nulla teljesítménnyel,. nulla támogatottsággal évtizedekig ott volt a húsosfazék körül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés