Újabb bizonyíték: politikailag motiváltak a jogállamisági eljárások

2020. július 13. 9:23

Varga Judit
Facebook
Nem várható objektív és kiegyensúlyozott értékelés ezektől az eljárásoktól.

„A Bizottság pénteken hozta nyilvánosságra az Igazságügyi Eredménytáblát, ami az uniós tagállamok igazságszolgáltatási rendszereinek hatékonyságát, minőségét és függetlenségét hasonlítja össze különböző mutatók alapján.

Az idei Eredménytábla a korábbi évekhez hasonlóan megerősítette, hogy a magyar igazságszolgáltatás a hatékonyság és minőség objektív mutatói tekintetében Európa élvonalában van. A bírósági eljárások általános időtartamát tekintve Magyarország mindegyik ügyszakban és fokon a legjobb tíz tagállam között található, az elsőfokú közigazgatási eljárásokat tekintve pedig az első. A befejezett ügyek száma ugyancsak valamennyi vizsgált viszonylatban meghaladta az érkezett ügyek számát, így az ügyhátralék tovább csökkent. A magyar igazságszolgáltatás kiemelkedően teljesít a bírósági határozatokhoz való online hozzáférésre és a digitalizációra vonatkozó mutatók tekintetében, az alternatív vitarendezés ösztönzőit illetően pedig a legjobb az EU-ban.

Az Eredménytábla az igazságszolgáltatás függetlenségét is értékeli strukturális jellemzők és közvéleménykutatási adatok alapján. Természetesen az utóbbiak nem alkalmasak arra, hogy objektív képet fessenek az igazságszolgáltatás tényleges függetlenségéről. Azonban még az Európai Unió saját felmérései is azt mutatják, hogy az igazságszolgáltatás és a bírák függetlenségének megítélése érezhetően javult Magyarországon, és a tagállami értékek között a középső harmadban található – megelőzve például Olaszországot, Portugáliát és Spanyolországot. Mégis Magyarországgal szemben zajlik 7-es cikkes eljárás, és Magyarországgal szemben jelezte a Bizottság »különös aggodalmát«.

Az Eredménytábla megerősíti, hogy a jogállamisági mechanizmus és az uniós intézmények jogállamisággal kapcsolatos kijelentései politikailag motiváltak. Nem várható objektív és kiegyensúlyozott értékelés ezektől az eljárásoktól, ezért bármilyen összekapcsolásuk az EU költségvetésével kizárólag a politikai zsarolás célját szolgálná. Ezt Magyarország nem támogathatja!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Magyarország iránti "különös aggodalmak" azt bizonyítják, hogy nálunk még a normalitás az úr.

Mondjak olyan eus tagországot, ahol az alkotmánybírósági(!!) bírák
aktív(!!!) párttagok lehetnek?

Nem, nem Magyarország!

Helyes a megfejtés. Mégsem hazudik mindenki (-::

Rosszul értelmezed. Mindkettőben az igazságosságra törekszik.

Ezt értik a bírói függetlenség alatt:-))) mindentől függetlenek, néha még az igazságtól is.

Amire napi szinten gondot kell fordítani, hangoztatni, sőt, programba venni:
határozza meg az Európai Unió explicit-egzakt módon - politikai, ideológiai toposzok mellőzésével - a jogállamiság feltételeit.
És hozzátenni: amíg ez nincs meg, addig bármilyen hivatkozás úgynevezett európai jogállami normákra nem más, mint: primitív manipuláció.

Pont az az EU fogja ezt csinálni, akik még a fogalom jelentését se tudták megállapítani?
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Talán azért, mert a politikai korrupciós ügyek szajkózása még nem jelenti a politikai korrupciós ügyek valódi létezését. Talán azért, mert a baloldali, liberális oldal a politikai, eszmei viták vállalása helyett kitalálta azt, hogy a jobboldali ellenfelek mind korruptak. Ezt a célt szolgálja például az Európai Ügyészség, ahol a hazai igazságszolgáltatás elől kimentett Kövesi lehet vezető. Az a Kövesi, aki hazájában politikai alapon rendezett korrupció ügyeket. Mert a tömegeket, ha másképpen nem megy, irigység alapján kell érzékenyíteni. Ahogyan azt a bolsevikok száz éve kitalálták. Akinek van valamije, vedd el tőle, legyen egyenlőség, de lefelé nivellálva. Ezt akarják eldugni a mai fiatalok elől a múlt homályosításával.

Egyes brüsszeliták értelmezésében a jogállamiság olyan, mint a cigány eladó szamara: 'ha akarom vemhes, ha nem akarom, nem vemhes'.

Elég lenne a többség igazságérzete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés