Újabb amerikai támadás a TikTok ellen, valószínűleg betiltják az alkalmazást

2020. július 13. 14:07
Kína „amerikai bábjának” nevezte Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója a TikTok új vezériazgatóját, Kevin Mayert egy Fox News-nak adott interjúban – közölte a Portfolio.hu.

Navarro egyszerre tovább vádolta a kínai tulajdonban lévő közösségi alkalmazást azzal, hogy amerikaiakról gyűjtenek adatokat és Pekingnek adják ezt tovább. Hozzátette: Trump elnöktől határozott fellépést vár a Tiktok és más kínai alkalmazások ellen. „Az amerikai lakosság nem érti, hogy amikor ezekbe a jópofa alkalmazásokba feltöltik az adataikat, ez kínai szerverekre vándorol, egyenesen a kínai hadsereg és a kínai kommunista párt kezébe. Ezeket az alkalmazásokat személyes és pénzügyi adatok ellopására, zsarolásra is lehet használni, illetve szellemi és üzleti tulajdon megszerzésére is” – mondta Navarro.

A pekingi Bytetance tulajdonában lévő alkalmazás ellen a múlt hét óta hevültek fel az amerikai támadások, miután Mike Pompeo külügyminiszter bejelentette, hogy vizsgálják a Tiktok betiltásának lehetőségét. Navarro a TikTok mellett még a WeChat nevű kínai üzenetküldő alkalmazás betiltására is sürgeti Trump elnököt – írta meg a Portfolio.hu.

Kép forrása: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kína nagyságrendileg vált nagyobb Nagytestvérré és addig kell ellene fellépni, amíg nem lesz még nagyobb.

Én nem használom ezeket a nárcisztikus sz.rságokat, de nem értem, hogy mi a f.szt tudnak kezdeni a több százmillió kisembertől begyűjtött adatokkal, akár az amerikaiak, akár a kínaiak. Mi a veszélyes ebben? Bombáznak reklámokkal, vásároltatni akarnak, de ha én nem akarok, akkor coki. Rengeteg adat keletkezik a világon minden pillanatban és nagyon gyorsan el is avul. Mivel tudja zsarolni Little Richardot a kínai kommunista párt és milyen "szellemi és üzleti tulajdont" tud megszerezni tőle? Vicc. Ami nem vicc, az a vállalatok és hivatalok adatbázisa, azokat viszont elvileg védik.

Azt nagyjából én is sejtem, hogy politikai és kereskedelmi szempontból hasznos statisztikai elemzésekre alkalmasak lehetnek a világhálóról begyűjtött információk. Mi másra is lenne alkalmas ilyen rengeteg adat. (Azt azért nem hiszem, hogy születőben van a Nagy Testvér. Ha a youtube-on rákeresek bizonyos témákra, akkor napokig hasonlókat ajánlgat, ha új témával foglalkozom, akkor ahhoz hasonlókat. Arra már képtelen, hogy bizonyos idő elteltével személyre szabott kínálatot adjon arra a 8-10 témakörre, amely leginkább foglalkoztat. Ez elég primitív mechanizmus.)

De az amerikai kereskedelmi tanácsadó nem kínai statisztikai elemzésekkel riogatja az amerikaiakat. Különben is, mire kellene nekik az amerikai társadalom trendjeinek vizsgálata?

Azokat, akik befolyásos és vagyonos emberek és kiszolgáltatják magukat lehallgatásra, nem sajnálom, pontosabban nem érdekel. Védjék le őket vagy védessék le magukat.

A tömegtársadalmakban a szervezett manipuláció már az internetes korszak előtt régóta jelen volt. Amúgy örök emberi jelenség. Észnél kell lenni és erre kell nevelni a gyerekeinket is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés