Szabó Tímea: Az Óbudai-sziget családok tízezreinek pihenőhelye

2020. július 13. 13:57
A Párbeszéd frakcióvezetője szerint a szigetre tervezett beruházás miatt ezer fát vágnának ki.

Szabó Tímea az Országgyűlés rendkívüli ülésén napirend előtti felszólalásában a többi között a Óbudai-szigetre tervezett építkezésekről beszélt. Szabó Tímea szerint a szigetre tervezett kajak-kenus központ miatti védművek építése egy árhullám esetén veszélyeztetné Újpest és a környék lakosságát is. A képviselő úgy fogalmazott: „ez az Orbán által propagált kajak-kenu központ nem más, mint egy trójai faló, amiben a valóságban egy 1400 lakásos jachtkikötős lakóparkot álmodtak meg maguknak a luxusterepjárós NER-lovagok”.

Szabó szerint egyébként is felesleges a beruházás, hiszen nem sokkal arrébb a Római-parton már a kajak-kenunak már van hagyománya. Okfejtése szerint a beruházás miatt irreálisan drága védműveket kell építeni a szigethez, ezer fát vágnának ki és védett állatokat és növényeket pusztítanának el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szabó Tímea természetesen véletlenül sem demagóg, hiszen ő "európai demokrata". Mint ilyennek, kötelessége lázadni minden építés, teremtő aktus ellen, hiszen az kizárólag a luxusterepjárós NER lovagok érdeke lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés