Palkovics: Várhatóan marad a tiltás a tömegrendezvényekre

2020. július 13. 11:36
Egyelőre nincs lazítás – írta meg a HVG.

A miniszter szerint nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, és nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények. Ez a tervezett augusztus 20-i tűzijátékot és a fesztiválokat érintheti leginkább. Látnak esélyt arra, hogy itthon is megnőnek koronavírusos esetszámok, mivel a környező országokban is ez a tendencia – erről beszélt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Villággazdaságnak adott interjújában.

Palkovics szerint ha nő a fertőzések száma, akkor a korlátozások egy részét vissza kell vezetni, de addig is be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket, mint a távolságtartás, vagy a boltokban és a tömegközlekedésen a maszkviselés. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy várhatóan nem lazítanak tovább, így nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már újból engedélyeztek.

A kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet tartani Magyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket, ez van még jelenleg érvényben. Gulyás Gergely vasárnap azt mondta, hogy a szerdai kormányülésen fognak dönteni az augusztus 20-ai programok megtartásáról, esetleges törléséről. Ha Palkovics elvárásai beigazolódnak, akkor az érintheti a grandiózusra tervezett ünnepi tűzijátékot, illetve a jövő hónap második felére eltolt fesztiválokat, mint az EFOTT, a Fishing On Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok vagy a Kolorádó Fesztivál – közölte a HVG.

(Kép forrása: MTI/Bodnár Boglárka. Közönség Rita Ora albán származású brit énekesnő koncertjén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2019. július 12-én.)

 

 

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lényeg, hogy Pride legyen!

És Paloznak is bukni látszik jelenleg..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés