Fidesz-abszurd

2020. július 13. 7:57

Szél Bernadett
Facebook
Az egyik maszkosztó utamra elkísért a német köztévé, ami a magyarral szemben nem egy közpénztemető propagandagyár.

„Mutatom a legújabb otromba húzásukat, ami ahhoz kapcsolódik, hogy a kormány nem tudott időben elég védőfelszerelésről gondoskodni, ezért az épp a kormány által kizsigerelésre ítélt önkormányzatoknak kellett helyt állni, meg adakozott, aki tudott, egy rakás párt és politikus – például én is. A történet az, hogy az egyik ilyen maszkosztó utamra elkísért a német köztévé, ami a magyarral szemben nem egy közpénztemető propagandagyár, el is mondtam nekik, hogy a kormány nem lépett sem időben, sem hatékonyan.

Ezen a helyzetértékelésemen a kormány kiborult, mert nem számított arra, hogy nemzetközi szinten megjelenhet a kritika ebben a számára is kényes kérdésben, hiszen 1) tudják, hogy durvát hibáztak, 2) a német köztévé a magyarral szemben nincs Fidesz-kontroll alatt, lehozza a kritikát 3) hozzáteszem terepen dolgozó és angolul nyilatkozatképes képviselőként gyakori vendég vagyok az európai tévékben, járványtól függetlenül is, de ebben az összeállításban az igazságügy-miniszter is helyet kapott, ezért mindkét oldal képviseletét biztosították.

De még nekik állt feljebb, a folytatásban jött a szokásos Fidesz-abszurd, a magyar köztévé számonkérő leveleket küldözgetett a német köztévének, közben híradókon át szidtak, mint a bokrot, és valamiért egy helyi vezető orvos úgy érezte, itt az önkormányzatot bántották (ugye pont az önkormányzatok mellett foglaltam állást), őt pedig valami miatt meg is szólaltatta a köztévé — ezzel szemben engem elhallgattattak, tőlem interjút nem kértek, a közleményem kiadását megtagadták, és most a friss hír az, hogy a csupa fideszes tagból álló gittegylet Médiatanács is úgy értékelte, totál rendben van egy politikust szétszedni, róla hazudozni, a hírolvasónak ebben közreműködni, úgy, hogy az érintett személy meg sem szólalhat, mindezt pedig ott a választókerületemben, ahol a propaganda masszív segítségével is csak hajszállal tudott nyerni egy azóta is totál passzív fideszes képviselő.

A Médiatanács minap küldte a levelet, amiben közölte szíves állásfoglalását, hogy a köztévé hazugozása és álhírezése nem a »politikai hírhez fűzött hírolvasói vélemény, értékelő magyarázat« volt, magyarul: a bemondók, amikor leleplezett hazugságról értekeztek, nem véleményt mondtak, hanem tájékoztattak. Aha. Szerintem meg a tényszerű tájékoztatás az lett volna, hogy »Szél Bernadett ellenzéki képviselő szerint elégtelen az egészségügyi intézmények védőfelszerelésekkel való ellátása, ezért maga is maszkot oszt a választókerületében«, illetve felvonultatni mellé, hogy mi az ezzel ellentétes álláspont. Ezzel szemben a médiaszolgáltató maga minősítette az általam elmondottakat »álhírnek«, illetve »leleplezett hazugságnak«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"ami a magyarral szemben nem egy közpénztemető propagandagyár"

Hát milyen pénz van a német propagandagyárban? Magánpénz? Még rosszabb!

Német közmédia ( regionálissal) 8 milliárd Euro. UK 5,5 milliárd Euro. Közpénz.

Fletó egy nehéz napja film már volt. Mészáros Antónia szerkesztésében.

Azzal nem foglalkoztatok a német köztévésekkel, hogy Ursula Haverbeck például miért van börtönben?

Kár, hogy a szót magát se érted: hazaárulás.
A haza mindenkori felelős vezetője egy kormány. Demokráciában ráadásul választott is.

Láttam a riportot, ami sima propagandaanyag volt: Berni volt a központi szereplője, átadott pár tucatnak látszó maszkot, amit úgy állítottak be, mintha ő látta volna el az egész országot maszkkal, utána jött a bő lére eresztett orbánozás, majd a riport végén Varga Judittól bevágtak két mondatot. Ha ez az M1-en megy le ugyanilyen - csak más előjelű - hangsúlyokkal, őrjöngő lakájmédiázás lenne.

Akkor a demokráciát se ismered, ahogy sejteni lehetett. A másik két hatalmi ág szerepe ellenőrző. Kérdezd meg már magad, hogy mit szavaz meg a nép egy ciklusra. Ettől talán helyreáll a rend a fejedben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés