Néró késői utódjai a szabadkőművesek

2020. július 12. 07:39

A keresztényellenes ideológia francia gyökerei a századfordulóra hazánkat is behálózták.

2020. július 12. 07:39
Raffay Ernő
Magyar Nemzet

„Az elmúlt hónapokban az újra fellángoló keresztényellenes megnyilvánulások brutalitása sokakban értetlenséget váltott ki. Vajon mi az oka annak, hogy ismét a keresztény jelképeket, a keresztény egyházakat gyalázó baloldali-anarchista megmozdulások még mindig ezt tartják gyűlöletük tárgyának? Van rá magyarázat.

A modern korunkra hatással lévő keresztényellenes ideológia a felvilágosodás és a kultúra sokak által nagyra tartott Franciaországában alakult ki az 1700-as évek második felében. Magára talált akkor az Enciklopédia köteteit megalkotó értelmiség és az angol, keresztény alapokon nyugvó szabadkőművességtől az ateista világfölfogás felé elmozduló, egyre radikálisabban materialista francia (úgynevezett latin típusú) szabadkőművesség, főleg a Francia Nagyoriens Nagypáholy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. július 15. 06:53
Romcsics, Ungváry, Hermann elvtársak "vakolnak" ....
night watch
2020. július 13. 19:26
A Le Figaro szerint belső perpatvarok tépázzák a helyét kereső Francia Nagyoriens Nagypáholyt. A lotharingiai származású biztosítási üzletember nagymestert, Jean Philippe Hubsch-öt, aki az 54 ezer tagot számláló 1,340 páholyt fogja össze, többek között autoritárius stílusa miatt kritizálják. Tavaly ilyenkor a vihart az okozta a Nagyoriensben, hogy a "Megvesztegethetetlen Maximilen" nevű szélsőbalos páholy a közgyűlés elé akart csempészni egy napirendi pontot, ami a befolyásos aktivista francia zsidó érdekszervezet, a CRIF túlságosan Izraelbarát politikájáról próbálta leválasztani a Nagypáholyt. "A szélsőjobboldali izraeli kormány támogatása megosztást és viszályt kelt, és táplálja az antiszemitizmust" - vélte a renitens páholy. Erre aztán a rebelliseket vádolták antiszemitizmussal és kezdeményezésüket gyorsan elnyomták. "Nem látszik át a napfény a CRIF és a Nagyoriens között", sietett kijlenteni Hubsch és a Francis Kalifat a CRIF vezetője.
Emmanuel Goldstein
2020. július 13. 12:34
A demencia esete a paranoid személyiségzavarral.
julia3
2020. július 12. 20:19
Na most szólj hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik