Büszke vagyok, ha a szülőfalumat emlegetik

2020. július 12. 11:07

Mészáros Lőrinc
Nemzeti Sport
A helyi politikától ugyan visszavonultam, de ezért nem fáj a szívem, mert így is sok mindent tudok tenni a településért. Interjú.

– Az akadémia alapítója, Orbán Viktor a minap azt mondta, hogy „futballt igazán komolyan csak nagy klubokban lehet csinálni”. Nézők nélkül, tömeg nélkül nem az igazi. 

– Nem vitatom, hogy így van, tudjuk is a helyünket, tisztában vagyunk azzal, hogy vannak országos, nagy egyesületek, amelyeknek mindenütt, még a határon túl is vannak szurkolóik. Vannak aztán kisebb, regionálisan fontos csapatok, a miénk pedig főleg az utánpótlás elitképzésére jött létre, és fiatal élvonalbeli klubként sokat kell még dolgoznunk azért, hogy legalább annyi szurkolónk legyen, amennyi az egyébként szerény előrelátással mindössze alig négyezresre épített stadionunkat rendre megtölti, például akkor, amikor – reményeink szerint – hamarosan nemzetközi mérkőzéseket játszhatunk itt, Felcsúton. Dolgoznunk kell tovább, mert ahogyan az élet többi területén, a munka itt is meghozza majd a gyümölcsét. Mondok egy példát: amikor az alapítványunk átvette az alcsúti arborétum működtetését 2007-ben, évente körülbelül ezren látogatták. Ez a szám mára, a sok munkának, az új rendezvényeknek, például a Vál-völgyi zsúrnak köszönhetően felment évi hetven-nyolcvanezerre.

– Az akadémia névadója, Puskás Ferenc személye nemcsak egyik vagy másik régióban fontos, hanem minden magyar szurkoló örök kedvence.          

– Mégis sokan támadtak, támadnak bennünket a névválasztás miatt is, holott azt gondolom, sokat tettünk Puskás Ferencért már életében, és aztán azóta is, a tárgyi és szakmai hagyatékának ápolásával, trófeáinak hazahozatalával, a FIFA Puskás-díj létrejöttének felcsúti bejelentésével, azóta is bővülő Aranycsapat-gyűjteményünk gondozásával. A róla elnevezett Makovecz-stadionunkkal is igyekeztünk méltó módon tisztelegni Öcsi bácsi emléke előtt. Nagy öröm, hogy többféle nemzetközi rangsorban szerepel a világ legszebb futballstadionjai között, igazi turisztikai látványosság.

– Néhány éve Omega-koncertet is rendeztek itt. Lesznek még hasonló kulturális események?          

– A Pancho Aréna folyamatos és megfelelő működtetése csak különleges, igazán méltó egyéb események beengedését teszi lehetővé, de lesznek ilyenek, a napokban is várható egy hasonló tartalmú bejelentés, úgy tudom.

– Vannak lapok, amelyek le sem hajlandók írni, hogy Puskás Akadémia, következetesen csakis Felcsútnak hívják a klubot. Ez nem bántja?          

– Nem, mert arra is büszke vagyok, ha a szülőfalumat emlegetik. A helyi politikától ugyan visszavonultam, de ezért nem fáj a szívem, mert így is sok mindent tudok tenni a településért. Polgármesterként óriási nyomás nehezedett rám az ellenzéki sajtó részéről, sértegettek, zaklattak, számtalanszor megbántottak, amit a családom segített elviselni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mészáros Lőrinc egy boldog, sikeres, irigyelt ember.

A pénzek azóta nem tűnnek nyom nélkül el. Bár ez így nem egészen igaz, hiszen 2010 előtt is voltak Lölőhöz hasonló oligarchák, Demján, vagy Várszegi, aki FOTEX mellett az MTK tulajdonosan volt, ,ma Kaliforniában éldegél és főleg külfödön üzletel, vagy Futó Gábor, aki szintén külföldön adózik. Hozzájuk képest, ML, Csányi, stb. továbbra is itthon vannak és nem tartom jó ötletnek elüldözni őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés