Új Duna-híd épül hat éven belül

2020. július 11. 11:15

Fürjes Balázs
Népszava
A kormány fizeti a hármas metró felújításának teljes költségét, örömmel odaadnánk a 6 milliárdot a Lánchíd-rekonstrukcióra, ha végre elkezdődne.

„- Az önkormányzati választások után minden lehetséges fórumon elmondta: Budapest nem csatatér. Ehhez képest most nyílt háborúban áll a kormány és a főváros. Miért fajultak idáig a dolgok?

- Továbbra sem szeretnénk hadakozni, de a Városháza időnként heves támadásokat intéz a kormány ellen. Az én meggyőződésem nem változott: makacsul ragaszkodom ahhoz, hogy azt kell nézni mi jó a városnak, mi a budapestiek érdeke. A fővárosiak hoztak egy döntés: a jobbos kormány mellé választottak egy balos városvezetést. Kutya kötelességünk az együttműködés. Az, hogy vannak vitáink, még nem ok arra, hogy ne álljunk szóba egymással.

- A kormány lépései, mint például a szolidaritási adó összegének növelése, az önkormányzatokat sújtó központi elvonások, az ingyenes parkolás, meg a többi, minek nevezhető, baráti gesztusnak?

- A világon végigsöprő koronavírus járvány kétségtelenül nem baráti gesztus egyetlen ország felé sem. A magyar költségvetésben 2000 milliárdos lyuk keletkezett ennek nyomán: 1000 milliárd nem folyik be adókból, ugyanennyit elvitt a védekezés költsége és gazdaság újraindítása. Ezen csak közös teherviseléssel juthat túl az ország. Rengeteg kormányzati céltól és programtól vontak el pénzt, az önkormányzatoknak is részt kell vállalniuk. Ez így van mindenütt.

- Karácsony Gergely ezzel szemben azt állítja, hogy az európai városok többsége inkább segítséget kap, mint sarcokat.

- Nincs sarc. A kormány fizeti a hármas metró felújításának teljes költségét, örömmel odaadnánk a 6 milliárdot a Lánchíd-rekonstrukcióra, ha végre elkezdődne, az idén 93,6 milliárdot kapnak a fővárosi önkormányzatok működésre és fejlesztésre, jövőre pedig a kormány számításai szerint 10 milliárddal több pénzből gazdálkodhat Budapest. A főpolgármesteri vélemény vitatható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Addig nehogy odaadjátok ennek a moslékellenzéknek, amíg nem láttok érdemi munkát a Lánchíddal kapcsolatban.
Lenyelik, szétosztják maguk közt, ellopják, mint 2010 előtt.

Válaszok:
nick89 | 2020. július 11. 12:26

Te vagy az egyike a birkáknak, ugyebár.

Tudom, most ez a divat. "Függetlennek" látszani, de mindig a jobboldal ellen beszélni. A konkrét Orbán ellenesség nem termett sok babért, csak frusztrációt hozott, másképpen kell próbálkozni.

Egy kis józanító a fideszbirkáknak:

https://twitter.com/intent/twe..+L%C3%A1szl%C3%B3+%C3%A1ll+a+fideszes+csodajachtokat+birtokl%C3%B3+m%C3%A1ltai+c%C3%A9g+m%C3%B6g%C3%B6tt+https%3A%2F%2F444.hu%2F2020%2F07%2F11%2Fszijj-laszlo-all-a-fideszes-csodajachtokat-birtoklo-maltai-ceg-mogott

Egy adag józanító fideszbirkáknak:

https://twitter.com/intent/twe..+L%C3%A1szl%C3%B3+%C3%A1ll+a+fideszes+csodajachtokat+birtokl%C3%B3+m%C3%A1ltai+c%C3%A9g+m%C3%B6g%C3%B6tt+https%3A%2F%2F444.hu%2F2020%2F07%2F11%2Fszijj-laszlo-all-a-fideszes-csodajachtokat-birtoklo-maltai-ceg-mogott

Válaszok:
Sulammit | 2020. július 11. 14:06

Fürjes Balázs eme interjúja is jelzi, hogy az ellenzék blöffölése a "főváros sarcolásáról" mese habbal.

Azért tisztázzunk valamit.

Orbán és a Fidesz ellen a 90-es (!!!) évek közepétől engesztelhetetlen a gyűlölet ugyanazon ballib brancs részéről, amely most is a hatalomra tör.

Emlékszel, hogy 1998-ban szinte az első pillanattól hogyan folyt minden csapból (ami akkor ugye a média alsó hangon 90%-át jelentette!) a diktatúrázás, fasisztázás, nácizás, mussolinizés, szálasizás, rákosizás, maffiázás, nem folytatom... üssünk fel egy random Népszabadság- és HVG-számot mondjuk 2000-ben, nézzünk bele egy Heti Hetes epizódba, és EGY AZ EGYBEN OTT VAN A TELJES "ÉRV"KÉSZLET, ami azóta is váétozatlanul dübörög (nem kis részben egyébként személy szerint is ugyanazok által).
Ugye ez az egész kulminált a 2002-es kormányváltásban, majd aztán a 2002-t követő két ciklusban, amikor is ELLENZÉKBEN IS a Zorbán volt a főmumus (emlékszünk a Heti Hetesre? Amikor Verebes nagy pofával tolta 2002 előtt a "humor ellenzéki műfaj" mantrát, hogy aztán 2002 után... hmmm... ellenzékellenes (!) műfaj lett...).

A 2002-es és 2006-os vereségből Orbán aztán leszűrt néhány konzekvenciát... a látvány néha nem a legszebb... na de... ennek van egy története.

Tunya, miközben Zázriwetznek tapsikoltál, visszakaptad Drazsét, Kálmán asszonyt, KariFerit, Leisztingernét, Dobrev Kleint, Vágót, Bánót. Itt vannak megint. És Zsiga, Sziszi, Szaszi, Jákob meg sehol. Zázri influenszerkedik KariFerinek és/vagy MZ/X-nek.
A folyamat folyamatban van. Egyre szebb a jövő.

Nem a Fidesz az árokásó.

2011-ben, kilenc hónappal a választás után, amikor még semmi érdemleges nem történt, Charles Gati 5 pontban adta elő, hogyan kéne leváltani az Orbán kormányt. Az ötödik pont a polgárháború volt. Ezt követte az immár 10 évnyi gyűlölködés.

Szóval, ki ásta az árkot.

Biztos, hogy nem budapesti ez a Háry Jánoska.

Nem Orbán az árokásó.

Orbán nem a Karmelitákban lakik. Az a munkahelye.

Bocs, az előtted levő írta.

Az árokásást a baloldal kezdte már 1990-ben, amikor az Antall kormány megalakult, és talán az első csoportkép sem készült el róluk, de baloldalon már előálltak az antiszemitizmussal, a horthyzmussal. A baloldal azóta folytatja ezt a mindenkori jobboldali kormány ellen. Az viszont rögtön árokásás, ha a jobboldal visszavág. Ilyenkor a baloldal áldozati pózba menekül, mert ők soha nem hibásak semmiért.

Milyen érdekes az, hogy amikor a szélsőjobboldali veszélytől hangos a világ, szélsőbalos hordák törnek, zúznak, gyilkolnak, fosztogatnak. Persze áldozatként. Ennyit az árkokról.

Most olyat küldjél, amit nektek hatökröknek szánsz, mert ezt nem tudom megnyitni. Talán, mert nem vagyok fideszbirka?

Mindeközben Kamugeri a Népszavával közösen ismét hülyíti a népet metróügyben.... Pénz kéne ismeg. Csak tudnám hogy mire ha a kormány fizeti.. https://nepszava.hu/3084622_m3..

Amikor 1990-ben az SZDSZ úgy tette fel a kérdést, hogy vagy ők, vagy lábszag és mucsa, az volt az első kapavágás az árokhoz. Jól emlékszem, hogyan váltottak a kezdeti haverkodós hangnemből a lenéző, felsőbbrendű hangnembe, megfejelve az egykor még szidott kommunistákkal való összeborulással. Ugyanez jön a mai balosoktól, liberálisoktól.

Akkor olvasd a történetet az Index előadásában:

https://index.hu/belfold/2020/..

Jánosbácsi, én budapesti vagyok és legfeljebb a magassarkúmban esnék hasra.
A tv-ben múltkor láttam Karácsonyt és nem estem hasra előtte.
Erre apellál Gyurcsány is, hogy a mai 18 évesek nem emlékeznek a nevére, a disznóságaira. Ami az emlékezetet illeti olvasni azért lehet róluk.

Na ja! Csakhogy Karácsony Gergely és sleppje egy pénznyomdát szeretne.

Aki Magyarországon nem tud emberhez méltóan élni, azt saját magának köszönheti.
Az menjen mosogatni, felszolgálni, - ja oda nyelvtudás is kell - és albérletbe sokadmagával.

Ha pedig nem akar gyűlöletben élni, ne hallgassa, ne nézze a moslékellenzéket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés