Minden élet számít

2020. július 11. 17:58

A múlt eltörlésén igyekvők ismerik legalább hallomásból a Lenin névre keresztelt valamikori tömeggyilkost?

2020. július 11. 17:58
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Most azokhoz szólok, akiknek semmi nem tetszik, akik mindent meg akarnak változtatni, akik a múltat végképp el akarják törölni, akik az erőszakban látják a legmegfelelőbb eszközt jövőjük megalapozásához. Ismeritek legalább hallomásból a Lenin névre keresztelt valamikori tömeggyilkost? Tudjátok, akinek most állítottak elvtársaitok szobrot Németországban. Németország azon részén, amit nemrég még rengeteg halálos áldozatot követelő fallal védtek az ilyen figurák eszméinek beszivárgásától. Legalábbis mi még ezt hittük…

Nos, ez a Lenin meglehetősen furmányos alak volt, az én korosztályom számára (Megszülettem hatvan-valahányban…) már-már követhetetlen módon játszott a szavakkal. Azt mondta például az úgynevezett létező szocializmus kínszenvedéseit át nem élők körében ma oly divatos baloldaliságról, hogy az a kommunizmus gyermekbetegsége. Mert úgy támadja a fennállót, hogy figyelmen kívül hagy minden gazdasági törvényszerűséget, csak olyan lózungokat pufogtat szabadságról, egyenlőségről, szolidaritásról, amelyek tetszenek a tömegeknek, de semmi alapjuk nincs, ráadásul azelőtt esik neki tajtékzó erőszakkal a társadalmi rendnek, hogy a forradalmi helyzet kialakult volna. Dermesztően pontos leírása ez a mai nemzetközi baloldalnak, aminek sajnos a világ minden táján szép számmal akadnak hívei. Nem mentség, hogy a lenini út ugyanilyennek, vagy még göröngyösebbnek bizonyult.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. július 12. 14:18
Méghogy ismerik-e? Egyenes leszármazottaik!!!
BőröndÖdön
2020. július 12. 09:01
Bírom ezeket a megtért kommunistákat...:)
Vidėken újrakezdő
2020. július 12. 06:11
"Lenin névre keresztelt" Ez is össze-vissza irogat.
Pál Pusztai
2020. július 11. 22:33
Azt írja Gajdics a hatvanas évekbe született .Szegény hogy tudta átélni ezt az időt a rendszerváltásig? Ugye addig csak vér, mocsok meg diktatúra és kerékbetörés volt. Most bezzeg kivirágzott a fiú. Egy baj azért van történelmet nem tanult csak a régi rendszer agitációs propaganda tudását szívta magába. Úgy látszik az itt is elég ha megfelelő oldalon állsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik