Már gyengénlátók számára is online kitölthető a nemzeti konzultáció

2020. július 11. 09:44

Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése.

2020. július 11. 09:44
null

Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton, a kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban. Magyarország kormányának működési alapelve, hogy a fontos döntései előtt megkérdezi a polgárok véleményét, erről szól a nemzeti konzultáció – hangsúlyozta. A kabinet azt is fontosnak tartja, hogy azok a társadalmi csoportok is részesei tudjanak lenni a közéletnek, amelyek tagjainak valami oknál fogva nehézséget okoz a kérdőív kitöltése – fejtette ki.

Nyitrai Zsolt kiemelte, a több mint száz éves múltra visszatekintő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) kereste meg a kormányt azzal, tegyék lehetővé, hogy a több mint 80 ezer vak és gyengén látó is részt tudjon venni a konzultációban. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke elmondta, a vak és gyengén látó emberek is figyelemmel kísérik a társadalmi eseményeket, ezért kérték a kabinet segítségét abban, hogy akadálymentesen ki tudják tölteni a honlapon lévő elektronikus kérdőívet.

A kormány videójában bemutatták azt a programot, amely gépi felolvasással segíti a látássérülteket a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon. A szövetség vezetője sikeresnek nevezte az akadálymentesítést és arra kérte a látássérült állampolgárokat, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultációban.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. július 12. 16:36
Azért indította el a kormány az online manipulációt, hogy többször is ki lehessen tőlteni. Kiküldtek 8 milliót, az ellenzéknél lesz mondjuk 4, visszamegy 5, kész a fidesz öngól, ha az ellenzék mondja meg később, mennyi van nála.
BőröndÖdön
2020. július 12. 09:33
Köszönet ezért Pártunknak,és Kormányunknak...:)
holder
2020. július 11. 18:07
Nyitrai Zsolt állítólag felajánlotta : bárki helyetta ki megkeresi kitölti a kérdőívet. Közben "komolyodott" a rendszer: az o1g@gov.hu-t simán elfogadta, de ugyanarról a címről még egyszer nem lehetett bejelentkezni, de az o1g@gov2.hu...gov3....gov4.... simán megy
zsoltkom2
2020. július 11. 16:13
Inkább akadálymentes nemzeti inzultáció... de a többi is. A mosógép előadásában meg még inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik