Kásler: A koronavírus-járvány második hullámának határára érkeztünk

2020. július 11. 19:22
A miniszter szerint a mostani járványhelyzet nagyon hasonlít a március elejihez.

Kásler Miklós, EMMI-miniszter minisztériumának „Életközelben” című videósorozatában szerepelt. A koronavírus-járvány második hullámának határára érkeztünk – hangsúlyozta a tárcavezető, és hozzátette: a mostani járványhelyzet nagyon hasonlít a március elejihez, ezért újra nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása.

„Úgy ítélem meg, hogy a környezetünkben elindult a második hullám,

vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel” – fogalmazott a miniszter. Kásler azt javasolta, hogy aki teheti, nyaraljon Magyarországon. 

A videóinterjúban a miniszter arról is beszélt, hogy mérföldkőhöz érkeztek a magyarság származásával kapcsolatos kutatások.

 

 

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

...akkor most mi van?
mossuk kezeinket? nyaraljunk itthon a zsúfolt strandokon? vagy mi?

Tetszik, hogy ennyi virológus, orvos szól hozzá. Nekem nincs egészségügyi végzettségem, így nem tudok társulni a sok szakértőhöz.

Pusztán négy megjegyzésem van. Az egyik, hogy több szakembert hallottam a téma kapcsán már korábban is nyilatkozni, s mindenki elmondta, hogy semmi biztosat nem tudni, magáról a vírusról sem, a fertőzési trendekről, hullámokról sem. Vagyis abszolút kiszámíthatatlan minden, senki sem tudja megmondani a holnapot.

Második: pontosan ez utóbbi okán megnyugtató, hogy a magyar járványügyi szakemberek próbálnak naprakészek lenni a várható fejleményeket illetően.

Harmadik: megnyugtató lehet, hogy a kormány a sok nemtelen politikai támadás mellett is felkészült a következő kihívásokra. Eszközbeszerzések, hazai gyártókapacitás, stb.

Negyedik: az átlag magyar végtelenül buta és fegyelmezetlen. Mindezt a személyes, áruházakban, piacokon, közösségi terekben szerzett személyes tapasztalataim alapján merem állítani. Idősek és fiatalok nem hordanak maszkot ott, ahol ez indikált, egymásra köhögnek, tüsszögnek.

Baktriai történeti vonal nagyon rég ismeretes és a napjaink új régész-genetikai vonala felől való nemtudtamSÁGod sem semmit sem csökkent a dolog valódi tudomanyosságát vizsgálva, hiszen te csak egy sztenderd rezidens (ellenzéki ,s valszleg politikabuzi) mandinerkommentelő vagy.

Az oktondi okoskafajtádnak mikor ébredne érdeklődése Afganisztánról Sabau Timeán Karigeri társelnök nőjének kabuli aktivistaságán kívül?

Kis színes érdekességként
Baktriában például (a heftaliták azaz úgynevezett fehér hunok szállás területeinek centrumában) híres óriási Buddha szobrok építése fejeződött be velük kortárs időben ezerötszáz évvel ezelőtt (Bamiyan völgy) . Az ilyesmi is például nemtudtamSÁGod része, naésakkor mivan. Helyén kezelhető, mandinerkommentben, nemde? :-)

Tipizálhatóan a szöveged mocskosul túlzó, én semmi ilyesmit szóba sem hozok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés