Nem meghamisították, hanem „megigazították” Orbán interjúját

2020. július 09. 16:02

Nem az egészet, csak néhány mondatát tették helyre az interjúnak, de kezdetnek ez is megfelel.

2020. július 09. 16:02
Föld S. Péter
Hírklikk

„Olvasom a Hírklikken, hogy másodfokon súlyosabb büntetést kapott a Veszprémi Napló korábbi munkatársa, aki a vád szerint meghamisította az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült, Fejér Megyei Hírlapban megjelent interjút. F. Gábort a Veszprémi Törvényszék jogerősen 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – első fokon »csupán« 240 ezer forint büntetést szabtak ki –, továbbá három évre a foglalkozásától, a lapszerkesztéstől is eltiltották.

F. Gábort – aki tagadja a bűncselekmény elkövetését – információs adat megsértésének bűntettében mondták ki bűnösnek. A bíróság szerint meghamisította a 2016. december 24-én megjelent kormányfői interjút, és olyan szövegeket az interjúba, amelyeket a miniszterelnök nem mondott. A meghamisított mondatok között szerepelt többek között, hogy az ápolók bérével a kórházi hullák száma is emelkedett, vagy – a manipulatív nemzeti konzultációkra utalva – hogy „mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket”.

Eddig a hír, amit pontosítani kell. Ugyanis nem meghamisították, hanem épp ellenkezőleg: megigazították (azaz, igazzá tették) Orbán Viktor szövegét. Nem az egészet, csak néhány mondatát tették helyre az interjúnak, de kezdetnek ez is megfelel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2020. július 10. 22:28
Beteg, öreg, csúnya.
Anonymtalan
2020. július 10. 10:45
Felejtsd el részeges Törppapa! Ha hozzányúlsz, az illetéktelen hozzáférés, ami minden aljasság alapozására elég.
Lanchaster
2020. július 10. 09:56
Remélem legközelebb az autója fékcsövét "igazítják meg" a szervízben ennek a nagyon sötét gazembernek...
pumuklik
2020. július 10. 08:51
"megigazították" Már ideje lenne ennek a fizimiskáját megigazítani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik