Vágó István kikelt a kecskeméti új zsinagóga márványtáblája ellen

2020. július 8. 13:42
A DK-s exkvízprofesszor túlzásnak tartja, hogy a holokausztot és az ateistákat egy sorban említik.

„A kecskeméti új zsinagóga márványtábláján június 30. óta ez olvasható: »Ezen nagyimaterem épült az Örökkévaló dicsőségére a teremtés 5780. évében a Holokauszt- és az ateista korszak pusztításai után a hamvaiból feltámadt kecskeméti zsidó közösség részére, Magyarország Kormánya segítségével Orbán Viktor miniszterelnök Soltész Miklós egyházügyi államtitkár támogatásával.« A »Holokauszt- és az ateista korszak pusztításai«? Olvasta ezt Orbán Viktor miniszterelnök és Soltész Miklós egyházügyi államtitkár? Feltételezem, igen, és bizonyára jóvá is hagyták. Tényleg ott tartanánk, hogy a holokausztot már az »ateisták rémtetteivel« egy sorban lehet emlegetni?” – írja Facebook-oldalán Vágó István.

Ráadásul a Neokohn.hu oldalnak is a szemére veti, hogy nem problémázott a cikkében azon, amin ő.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A korszak jellemzője a kommunistaság volt nem csak az ateistaság.

A Nagy Terror idején (1936-38) Sztálin agitátorai felkavarták az antiszemita előítéleteket és tetőpontra hozták. Érdekes módon, míg a világ a náci Németország háború előtti zsidóellenes törvénykezésére és a zsidóüldözésekre koncentrált, Sztálin valójában megsemmisített 500,000-600,000 zsidót, a tisztogatások tízmilliós áldozatmennyisége között, a Szovjetunió nemzetiségi arányainál valószínűleg jóval többet.

"A népirtás végig folytatódott a 40-es évek alatt, tekintet nélkül arra, hogy a zsidók valójában hithű kommunisták, cionisták vagy teljesen politikamentesek voltak-e. A cionisták egész generációja pusztult el a szovjet börtönökben, táborokban és száműzetésben - írta Dr Julius Margolin, akit különböző koncentrációs táborokban tartottak fogva a Balti és Fehér-tenger régióban 1940-től. Ő mondta továbbá, hogy a külvilágból senki, még a cionista társak sem siettek megmentésükre."
Forrás: Louis Rapoport, Stalins War against the Jews (Sztálin háborúja a zsidók ellen), The Free Press, 1990, 54.old.

Azért a kommunista népirtások (Gulág, Kambodzsa, ukrán holodomor, tibeti tisztogatások) párszázmillió halottjához az ateizmusnak is volt köze.

Csak ateista lehet képes védtelen emberek vallási alapú elpusztítására.

Válaszok:
Box Hill | 2020. július 8. 19:40

Akkor most ez véralgebra igaz? Elég aljas megközelítés ez dr. Mekk Elek
mikroprofesszor úrtól.

Ez az idióta azt hiszi, hogy Orbán emléktáblákat hagy jóvá.

Nem túl szép arca a politikának, de folyamatos a játszma az ellenfél lejáratására. Mindenféle szlogenekkel kísérleteznek, hátha megül a politikával csak felszínesen foglalkozó emberek agyában. Az ellenzék már tíz éve nyomatja, hogy 'lopás' és 'diktatúra'. Nem mondhatjuk, hogy eredmény nélkül (itt is minden hülye ellenzéki kommentelő orrán-száján ez bugyog), mégis sikertelenül. Mert el is hiszik.

Annál kiábrándítóbb nincs, amikor a választópolgár azt látja, hogy a politikus olyan hülye, hogy el is hiszi azt a primitív propagandát, amit a másikra puffogtat. A választópolgárok meghatározó része ugyanis nem hülye, mérlegeli, értelmezi és a helyén kezeli a propagandát.

A nácik milyen hit, milyen vallás nevében irtották a zsidókat?

Válaszok:
Box Hill | 2020. július 8. 19:25

"The Israeli people around the world declare economic and financial war against Germany. Fourteen million Jews stand together as one man, to declare war against Germany. The Jewish wholesaler will forsake his firm, the banker his stock exchange, the merchant his commerce and the pauper his pitiful shed in order to join together in a holy war against Hitler's people."
(Daily Express, March 24, 1933.)

Az első két mondat is elég: Izrael népe az egész világon gazdasági és pénzügyi hadat üzen Németországnak. Tizennégy millió zsidó egy emberként üzen hadat Németországnak.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. július 8. 22:03

Csak véletlenül megalapították a Militáns Ateisták Tömegszervezetét a keresztények üldözésére:
The League of Militant Atheists[1] (Russian: Сою́з Вои́нствующих Безбо́жников(Wiki)

Mégsincs róla egy szó se az NSDAP programjában.

„Aki veszélyessé válik a világ számára, az csak az a zsidó lehet, aki hűséget hazudik egy másik hit számára.”
(Stephen Wise rabbi, New York Tribune, 1920. március 2.)

Konkrétan Rákosiék az egyházüldözés során a hitközségekkel számoltak le.

Hát, ez elég nevetséges.

Válaszok:
Box Hill | 2020. július 9. 12:05

A jelenlegi Izrael ellenes bojkottot senki se tartja nevetségesnek. Legfőképp azok nem, akiket fenyeget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés