Milyen színű volt Jézus?

2020. július 8. 17:42
Megszólalt York újonnan kinevezett anglikán érseke is, hogy megossza velünk véleményét Jézus bőrszínével kapcsolatban.

„Az Úrnak 1538. évében Pál pápa kiátkozta VIII. Henrik angol királyt az egyházból. Ennek több oka is volt, nem utolsósorban az, hogy a király az egyházi adót ezután a maga javára szedte be és nem küldte el Rómába. A közel ötszáz éves átok, úgy látszik, mostanában fogan meg és sújtja porig az anglikán egyházat. A napnál világosabb, hogy nem lehet a pápai átkot félvállról venni.

A világméretű agylágyulás érdekes kísérőtüneteként ugyanis, megszólalt egy bizonyos Stephen Cottrell, York újonnan kinevezett anglikán érseke is, hogy megossza velünk véleményét Jézus bőrszínével kapcsolatban. Nem akárki ő, hiszen York érseke az anglikán egyház második embere, tehát szakrális ügyekben egy igazi tekintély, akinek szavaira figyelni kell. Roppant izgalmas hát, hogy ezen egyházi méltóság véleménye szerint Jézus minden bizonnyal néger volt, és különben is, meglátása szerint, az egyházban túl sok a fehér egyházfi, amin változtatni kell.

Ez utóbbi kijelentés értékéből sokat levon, hogy Stephen érsek maga is fehér, mi több – ó, irgalom anyja, ne hagyj el! – egy néger érseket váltott, ami nyilvánvalóan szembemegy saját hitvallásával, melyet tán úgy foglalhatnánk össze: Több négert a sekrestyébe!
De a világ – ékes példájaként az elmebaj ragályos voltának – tele van olyan fehérekkel, akik négerek szeretnének lenni.

Nagyot változott a világ, messze vagyunk már Michael Jacksontól, aki még hipózta magát, hogy fehérnek tűnjön. (Azt nem tudom, hogy a feketedéshez mit kell csinálni, talán a sok napozás, vagy a korom…)”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jézus anyanyelve arámi volt. Ha ezt összhangba akarjuk hozni fekete bőrszínével, akkor - mivel ehhez Máriának és Szent Józsefnek is négernek kellett lennie - csak az a lehetséges magyarázat, hogy Jézus egy több generációs néger rabszolgakolónia olyan tagja volt, akiket legalább Mária és Szent József generációjában felszabadítottak, különben nem közlekedhettek volna a törvény előírása szerint születésük helyére (népszámlálás!) és Egyiptomba sem.

Mivel József Attila úgy emlékezik meg Boldizsárról, hogy szerecseny király, joggal gondolhatjuk, hogy a fekete bőrszín ritkaság volt. Érdekes, hogy egyik evangélium sem emlékezik meg Jézus szerecseny voltáról, talán azért, mert egyik evangélista sem ismerte József Attila költészetét.

A Kisded imádása tehát a BLM mozgalom ideológiai előfutára volt. Arról nem tudunk, hogy Boldizsár is letérdelt-e a néger Kisded előtt. Ha így volt, akkor ez érdekes adalék az újkori BLM mozgalom ideológiai elhajlásával kapcsolatban.

5-ös számú. És azóta katolizált, vagyis a pápa a főnöke, valahogy így fogalmazott Bayer Zsolt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés