Ellenzéki újságírás és tisztesség

2020. július 6. 10:18

Veszprémy László Bernát
Magyar Nemzet
Nem mentség az, hogy ők nem szeretik a kormányt.

„A kettős mérce az ellenzéki média egyik lételeme, ezt már saját bőrömön is sokszor megtapasztaltam, és bizonyára az olvasó is számos hírhedt esetet felidézhetne. Bár a progresszív sajtótermékek előszeretettel regélnek arról, hogy a konzervatív média álhíreket gyárt, megalapozatlan vádakat terjeszt és újságíróik alákérdeznek, az igazság az, hogy ezek a vádak éppenséggel a baloldali sajtó esetében sokkal inkább megállják a helyüket. Ennek az oka nemes egyszerűséggel az, hogy ők ellenőrző szerepben tetszelegnek, ezért őket jóformán senki sem ellenőrzi.

Ezen az egészségtelen munkamegosztáson érdemes lenne változtatni, hiszen egy baloldali újságírónak is meg kell felelnie bizonyos szakmai elvárásoknak. Nem mentség az, hogy ők nem szeretik a kormányt.

Vegyük például a Magyar Narancs hetilap cikkem írásakor friss számát, benne pedig a két és fél oldalas interjút Szinetár Dórával. A színésznő ezt mondja: »Az Operettszínház balettigazgatójának ezerszer durvább megnyilvánulásai vannak közszereplőként, a kinevezésekor mégsem kérdezte meg senki, miért nem mondunk fel zsidók, melegek, másképp gondolkodók és mindenki, akiket hol burkoltan, hol egyértelműen elítél hetenként egy élő tévéadásban.« Itt a színésznő Apáti Bencére utalt. Egy tisztességes újságíró ilyenkor persze visszakérdez: milyen megjegyzésekre gondol? Tudna idézni egyet is? Mikor »ítélte el« a melegeket vagy akár a zsidóságot Apáti? (A megfogalmazás persze magyartalan és bugyuta, hiszen elítélni tetteket lehet, de hát az azért még csak nem tett, ha az ember zsidó?)

Az igazság az, hogy Apáti számos cikkében szót emelt mind a homofóbia, mind pedig az antiszemitizmus ellen. A 888.hu-n 2018 áprilisában írt cikkében – mely azóta informatikai baki miatt más neve alá került, de szerencsére a Mindenszó nevű oldal megőrizte az eredeti szerző nevét – idézte Vay Blanka transznemű nő esetét, aki arról beszélt egy interjújában, hogy Berlinben bevándorlók kirekesztően bántak vele. Apáti feltette a kérdést cikkében, hogy vajon tudják-e a liberálisok, hogy »milyen támadásoknak vannak kitéve Nyugaton a melegek és a transzneműek?«. Apáti szintúgy idézi cikkében saját riportomat, melyet a Tett és Védelem Alapítvány honlapján közöltem. Interjúalanyom egy kóser étterem tulajdonosa volt, akinek boltját akkor már többször – és kétéves cikkem óta még többször – arabok megtámadták. Apáti felteszi a kérdést cikkében: a liberálisok »tudják-e, hogy jelenleg például Hollandiában, Amszterdamban a muszlimok támadják meg (…) a kóser boltokat?«.

Furcsa antiszemitizmus és homofóbia ez: felszólalni a zsidókat és melegeket ért támadások ellen… Szerintem bátor publicisztikai tevékenység Apátié, olyan kérdéskörre hívta fel a figyelmet, amelyet a fősodratú média teljesen elhallgat, hiszen elképzelhetetlen dolog, hogy az »elnyomotti kategóriába« helyezett muszlim bevándorlók más »elnyomottakat«, azaz melegeket támadjanak meg. Pedig ez hétköznapi dolog. Mikor Amszterdamban éltem, több meleg ember is arra panaszkodott nekem, hogy bevándorlók megtámadták őket. A holland főrabbi pedig elmondta nekem, hogy pár éve arabok majdnem halálra gázolták az utcán. Az akkor hallottakat a Szombat zsidó folyóiratba is megírtam, ha Szinetár művésznő szeretne tájékozódni a valóságról, cikkemet Ha kikapcsolod a mikrofont, mesélek címmel megtalálja a neten.”

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "független és mértékadóban" a kormány iránti ellenszenv nem egyszerűen mentség, de munkaköri kötelesség. A kormány megbuktatása pedig olyan szent cél, amely minden eszközt megengedhetővé tesz.

A fiatalabb jobboldali Fidesz környéki médiamunkások se nem antiszemiták, se nem homofóbok.

Ezt nem lehet elmondani az 1-2 generációval idősebb nemzedékről, akik az átkosban komcsik voltak és az új rendszerben az antiszemita kártyát kijátszva hangsúlyozták saját jobboldaliságukat.

Dórika ezt keverte össze.

Laci!

Korrekt riposzt. Szinetár biztosan nem olvasta a hollandiai zsidóság hétköznapjairól szóló írásaidat sem, azt sem, amikor kikapcsolt mikrofonod mellett, a hollandiai főrabbi arról beszélt, hogy a hollandiai zsidóság szívesebben élne Magyarországon.

Egy Szinetártól nem lehet objektivitást, csak bolsevik fröcskölődést elvárni, a színházi beltenyészet többsége ilyen. Nem a tehetségéből, hanem a szülei nevéből, az összeköttetésekből élnek, s szorítanak ki tehetségeseket a pályáról. Az egész balliberális színészvilág tele van középszerekkel

A zsidóság balliberális része pedig naponta ássa az ország, benne a józan gondolkodású, hazáját szerető, békére, a teljesítményre figyelő, adó zsidóság temetőjét is.

Laci! Rajtad kívül kevesen vannak, akik felismerték a mostani történelmi helyzet égető feladatait. Ennek egyike a zsidó-magyar együttélés, egymás tiszteletének minél magasabb szintre emelése, a békesség keresése, a gyűlöletkeltés elvetése - aminek élharcosa az ATV, a Klubrádió, a Magyar Narancs és még mások - , az összefogás elkerülhetetlensége az ország, Európa megmaradása érdekében.

Jó lenne ha elemeznéd azt, hogy a balliberális zsidóság, világszinten miért első számú mentora az Izrael elpusztítását mindenek fölé helyező, a zsidóságot mindenütt üldöző, gyilkoló, megalázó muszlimoknak? Miért szereti jobban a magyarországi balliberális zsidóság a muszlimokat a saját hazájánál? Miért gyűlöli a balliberális zsidóság Orbán Viktort, a kormányt?

Személyes okok, vagy más?

A józanul gondolkodó zsidó értelmiségnek meg kell állítania a balliberális zsidó értelmiség pusztítását. Biztosan emlékszel László Károly mondására, van zsidó nácizmus is. Mondta Ő, aki megjárta a haláltábort.

2018. április 8. a demokrácia ünnepnapja volt. Este 8h-ig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés