A lemondott francia kormányfő ismét polgármester lett

2020. július 6. 8:24
Nem titkolt örömmel tért vissza Le Havre-ba.

A távozó francia miniszterelnök, Edouard Philippe visszatért abba a városba, amelyet irányított, számol be az Euronews. Mindössze két nappal lemondása után újból elfoglalta helyét Le Havre polgármesteri posztján.

Elemzők szerint a korábbi kormányfő nagyon népszerűvé vált, talán túlságosan is Emmanuel Macron köztársasági elnök számára. Most visszatért abba a 170 ezres városba, amelyet 2010 és 2017 között vezetett.

Noha a miniszterelnök lemondásának pontos okai továbbra sem tisztázottak, Edouard Philippe nem titkolt örömmel tért vissza Le Havre-ba.

– Azt mondhatom sok polgármester társamhoz hasonlóan, hogy ezzel a felelősséggel járó megbízatás esélyt ad a legszebb mandátum gyakorlására, amit a köztársaság nyújthat – mondta.

Edouard Philippe-et a szavazatok 58%-ával választották újra. Bár sok más francia városhoz hasonlóan itt is kevesen mentek el szavazni az önkormányzati választások második fordulóján.

(Euronews)
 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megnéztem, a legelitebb francia politikusképzőben ( Sciences Po) is végzett, ahogy a legtöbb komoly francia politikus is. Ebben a szakmában nem a Sorbonne számít, hanem ez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés