Semmi se készül

2020. július 5. 12:17

Váncsa István
Élet és Irodalom
Lopja a pénzt a mi apostoli kormányzatunk? Igen, de egyfelől az is munka.

„Az a háromszázmilliárd, amelyről a frissiben beszerzett tizenhatezer lélegeztetőgéppel kapcsolatban oly sok szó esik, legyünk egészen nyugodtak, a legjobb helyre ment. Persze nem Kínába, apostoli kormányzatunk ugyan köztudottan nagyon szereti Kínát és a kínaiakat, annál azonban több esze van, semhogy háromszázmilliárdot csak úgy lazán odalökjön nekik. Lopja a pénzt a mi apostoli kormányzatunk? Igen, de egyfelől az is munka, másfelől pedig háromszázmilliárd nem aprópénz, azért még a mi legjobbjaink is hajlandók lehajolni, ha az utcán belebotlanak.

Hogy mégis mekkora összegről van szó, azt a közrendű állampolgár fel se bírja fogni, de azért csak próbálkozzunk. A tavalyi év első hét hónapjában ennyi volt a magyarországi szálláshelyek összesített árbevétele. Virágzó és szépen növekvő idegenforgalom mellett, amikor a járványt még elképzelni se tudtuk volna. Vagy vegyünk egy másik, de ugyancsak ehhez a tárgykörhöz tartozó párhuzamot. Apostoli kormányzatunk tavaly márciusban határozott Magyarország öt kiemelt turisztikai térségének fejlesztését illetően, és erre az öt projektre összesen háromszázmilliárdot szánt.

Tavaly márciustól egészen 2030-ig, merthogy természetesen akkor is ugyanaz a brancs fogja gyakorolni a hatalmat, amelyik már tíz éve tesz minket boldoggá. Ráadásul a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely ezt a pénzt kiporciózni hivatott, nem szociális intézmény. Kormánypárti képviselők és ábrándos tekintetű multimilliárdosok kastélyszállóit szokta támogatni, más szóval azért van, hogy az urak a zsákmányon méltó körülmények között osztozkodhassanak. De lám, háromszázmilliárdnyi jó magyar forint akkora összeg, hogy azt még Csák Máté földjén se egyszerre talicskázzák haza, hanem apránként, ahogy finom népeknél szokás.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szokásos és primitív liberális rágalmazás, kormányellenes uszító szöveg. Azonban zátonyra fut, mert a kormányzati fejlesztések sokasága cáfolja a tézisét.

Szánalmas. Ócska ballib röfögés.

Valamikor, amikor az ÉS még a minőséget, s nem a korcs újságírást és újságírókat jelentette, sorban álltam az újságosnál a legfrissebb számért.

Ma már begyújtani sem használnám a balatoni kerti partin.

Szóval Váncsát az zavarja, hogy a kormány hosszú távon fejlesztené a turizmust, pénzt tenne az ágazatba, nyilván azért, hogy ezt az egész összeget ellophassa.
Ennek ellentmond az, hogy Magyarország 2010 óta lett egyre népszerűbb idegenforgalmi célpont, azelőtt csak a romkocsmák mentek, mint "hazai nóvum"
Ha az a cél, hogy a turisták egyre több pénzt költsenek, akkor egyre jobb, egyre drágább szolgáltatásokat kell kínálni, amihez pénzt kell befektetni. (vagy marad a másik véglet, a romkocsmázás, ami viszont lyukas zsebűeket vonzza).
Nincs ebben semmi meglepő, a világ összes kormánya támogatja azokat a fejlesztéseket, amelyek javítják a külkereskedelmi egyenleget, növelik a GDP-t.
Az, hogy Váncsa egy fejlesztési támogatásban az ellopható pénzt látja, az őt jellemzi - a gond csak az, hogy tipikusan az ilyen cikkeket veszi át a 444, hogy utána a balos ismerőseim már tényként mondják, hogy tessék, ez a kormány mindent is ellop.

Vancsa azt mondja, a kormány lopja a pénzt! Tegyen feljelentést!!!! Ja, azt nem mer, mert tudja, hogy hazudik. Hazugsággal mossa a ballib hívek agyát.

Ah, a humor nagyágyúja...

...miközben európai szinten állunk, minden mutatóban, de inkább jobban, COVID-ilag és amúgy GDP téren.
De úgy látszik, a Váncsáknak az európai szint, az zsenánt.
Hej, bezzeg, ha rohangálna a minelnök Brüsszeltől Nyújjorkig píízíír... avóna az ejrópa, és a demokrácija...
Akkor tudnának a Váncsák Gyuri bácsinak hunyorítani: Megint intéztünk neked kamatot...

Ez a mostani korrupció-emlegetés-cunami: a 2002-es Lop Stop 2.0. Utána jött a balos "üvegzseb-ígéret", s lett belőle példátlan méretű eladósodás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés