MSZP: Egyértelmű magyar érdek az euró bevezetése

2020. július 05. 12:43

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor elveszítené a játékterét, ha belépnénk az euróövezetbe.

2020. július 05. 12:43
null

Az MSZP szerint Magyarországnak egyértelmű érdeke, hogy bevezesse az eurót és ezzel stabilizálja uniós tagságát – mondta a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Ujhelyi István hangsúlyozta, a kormány tudatosan gyengíti a forintot, mivel ezzel 1000 milliárd forint pluszpénzhez tudta juttatni "haveri körét, az oligarchákat". A gyenge forint ugyanakkor ellentétes a bérből és fizetésből élők érdekeivel, akiknek jelentősen nehezedett az életük a kedvezőtlen forint-euró árfolyam, valamint a „brutális infláció” miatt.

Az MSZP politikusa emlékeztetett arra, 2010-ben 280 forint körüli euróárfolyamon adták át a kormányzást a Fidesznek, az európai közös fizetőeszköz pedig mostanában 350 forintnál is drágábbá vált. Ujhelyi István elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök azért sem gondolja komolyan az euró bevezetését, mivel azzal bebetonozná Magyarország uniós tagságát és elvesztené azt a játékterét, amellyel egyrészt Brüsszelt zsarolja, másrészt Moszkvának és más keleti diktatúráknak udvarol.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2020. július 06. 11:57
Eddig jó volt euró nélkül, immár most is jó lesz euró nélkül....
BAJA
2020. július 06. 10:53
A Birodalom nem lesz hálátlan.
toef36
2020. július 06. 10:23
Nem tudtátok: Újhelyi egy elveszett zseniális közgazdász, aki végleg elveszett...
Selamat
2020. július 06. 09:03
Az nem számít, hogy az országnak jó, vagy sem a juró bevezetése, de ha az leszűkíti a Patás játékterét... Újabb adalék, hogy ezek elmebetegek egyről egyig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik