Jön egy ember, aki úgy köszön be, mintha köpne

2020. július 5. 9:25

Schilling Árpád
Facebook
Vidnyánszky Attila személye legfeljebb a képmutatást és a bárgyúságot erősítené az intézményben.

„Ugyanakkor az a színvonal, ahogyan az intézmény válaszol Vidnyánszky Attila rágalmaira, meggyőző. Érződik, hogy az intézmény most éppen lendületben van, fejlődik, jogfolytonosan, de tovább lépne, ha hagynák. Ha ez a fejlődés most megszakad, és csak annyi történik, hogy beültetik tanítani Vidnyánszky kegyeltjeit, akkor ez megint magával ragad majd egy generációt.

A hallgatók, az ő jövőjük, gondolkodásuk cseppet sem számít. Ez az egész hajcihő nem az oktatásról, a pedagógiáról szól már. A hivatkozás valamiféle szakmai elvárásra, csak a látszat. Vidnyánszky Attila kétségtelenül egyedi látásmódú alkotó, és vannak nagy álmai is a magyar színházról. Azt azonban már jó ideje nem érzékeli, hogy milyen hatást gyakorolnak a szavai és a tettei arra a szakmára, hivatásra, amelyet állítása szerint annyira fontosnak tart. Önmagában az a mentalitás, ahogyan az SZFE kapcsán viselkedik, pontosan érzékelteti, hogy mit gondol a közösről, a hagyományról, az értékekről.

Vidnyánszky Attila nem volt hajlandó letenni a doktorit azért, hogy kaposvári intézményvezető lehessen. Inkább módosítottak neki egy törvényt. És nem szégyelli magát, nem azon dolgozik lázasan, hogy bizonyítsa, mire kapott akkora jogot, hogy elvegye és kihasználja azt, amit mások létrehoztak. Ő elutasítja a nyilvános ösz-szakmai egyeztetést, miközben politikai hisztériakeltéssel vádolja azokat a kollégáit, akiket épp a pártpolitika hozott lehetetlen helyzetbe. Egy percig sem okoz neki fejfájást, hogy mindazokat a bődületes összegeket, amelyeket a szakma nevében, a szakma fejlesztésére markol fel a kormánytól, azokat mind maga ossza szét, magának vagy játszótársainak.

Teljességgel elképzelhetetlen, hogy Vidnyánszky Attila személye jelentené az előrelépést a magyar színház számára. Az ő személye legfeljebb a képmutatást és a bárgyúságot erősítené az intézményben. A magyar színház jövője azok kezében volna jó helyen, akik az utóbbi időben megjelentek az SZFE épületében. Olyan fiatal alkotók és nemzetközileg is tapasztalt szakemberek, akiket végre felnőttként ismer el a korábbi évtizedeket meghatározó oktatógárda. Éppen újulna valami, változnak a kérdések, a mentalitás, hozná a gyümölcsöt a befektetett munka. És akkor jön egy ember, aki úgy köszön be, mintha köpne.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Jön egy ember, aki úgy köszön be, mintha köpne"
Nem lehet mindenki olyan elegáns és emelkedett, mint te.

Válaszok:
pollip | 2020. július 5. 11:59

Ki beszél itt művészetről, a színház jövőjéről. Árpád tudatalattijából bújt elő a lényeg......bődületes összegek, a gojok milyen alapon kapnak lét, amikor ugatják a szakmát........

Rád és az asszonyodra tényleg csak köpni lehet.........

Mely hülye országban kell intézmény vezetéshez doktori?
Intézmény vezetéshez normális helyeken vezetéstudományi végzettség kell. (MBA, stb.)

Ezt zsidóktól is szoktad kérdezni, akik már kétezer éve ...

Úgy köszön, mintha köpne - jókat tanult a szüleitől ez a fiilléres...
Schilling: úgy megy át rajtad a mocsok, mint a libafos a libán...

Meg azt is kérdezheti, ha már a cseheknek adták, miért nincs ott?

Van akire köpni kell....
Jól látja.
Mert megérdemli.

Nyegle, pökhendi stílusban megírt liberális hatalomféltés.

Az őseid láthatóan ezt 150 éve tették meg.

Kúratod még az asszonyt nyílt színen Árpi?

Tehát már nem, ami jó, mert nem volt szép látvány sem esztétikai, sem morális szempontból...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés