Megölt egy befolyásos gerillavezért a kolumbiai hadsereg

2020. július 04. 20:43

A hírt maga az elnök jelentette be.

2020. július 04. 20:43
null

Megölte a kolumbiai hadsereg a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) nevű gerillaszervezet egyik befolyásos vezetőjét – jelentette be szombaton Iván Duque kolumbiai elnök.

A Dumar és Culebrito ragadványnéven ismert gerillafőnök Gustavo Aníbal Giraldo ELN-vezér jobbkezének számított, és a kolumbiai hatóságok szerint ő tervelte ki és szervezte meg a kolumbiai rendőrakadémia ellen másfél évvel ezelőtt elkövetett pokolgépes merényletet. Észak-Santander megyében, az ország keleti részén halt meg egy katonai akcióban. A Bogotában végrehajtott terrortámadásban 22 ember halt meg, és emiatt szakította meg a kolumbiai kormány a béketárgyalásokat az ELN-nel. A szélsőbaloldali nézeteket követő szervezetnek nagyjából 1500 fegyveres harcosa lehet, és főleg az ország keleti részében aktívak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik