„Állítsák le a húsipart!” – követelték németországi aktivisták

2020. július 4. 19:15
„Ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának”– ezekkel a szavakkal tiltakoztak egy húsipari vállalat ellen.

Aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat koronavírus által érintett egyik vágóhídnál Németország nyugati részén a munkakörülmények javítását követelve.

Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy „ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának”. „Állítsák le a húsipart!” – hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. Más tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput. A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat.

A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. Emiatt a rheda-wiedenbrücki üzem környékén is korlátozásokat kellett bevezetni. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De akkor mi lesz a rovarokra alapozott alternatív étrendekkel? Most akkor együnk szöcskét, vagy nem, a baromfi, a marha helyett? vagy marad a makrobiotika?

Gyuribácsi közmunkásai bementek a munkahelyükre, ahol az éppen
folyó embrekísérletben a fehéregér szerepét töltik be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés