„Állítsák le a húsipart!” – követelték németországi aktivisták

2020. július 04. 19:15

„Ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának”– ezekkel a szavakkal tiltakoztak egy húsipari vállalat ellen.

2020. július 04. 19:15
null

Aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat koronavírus által érintett egyik vágóhídnál Németország nyugati részén a munkakörülmények javítását követelve.

Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy „ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának”. „Állítsák le a húsipart!” – hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. Más tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput. A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat.

A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. Emiatt a rheda-wiedenbrücki üzem környékén is korlátozásokat kellett bevezetni. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabás.N
2020. július 06. 13:00
EurópaI program: zsidó-keresztény kinyilatkoztatás ki - hinduizmus be.
balbako_
2020. július 05. 16:24
Nekem jó! (Aztán, ha zabálni akartok vegyetek pl. tőlünk.)
Magnólia
2020. július 05. 15:21
Nos kedves németek, irány a mező legeljetek a marhák helyett, lakni meg ott a csirkeól. A lakásaitokat így át tudjátok adni a hőn áhított honfoglalóknak akiket úgy vártok. Akik meghülyülnek, azok nagyon nagyon hülyék lesznek. Akiket arra neveltek, hogy baromira bűnösök hetediziglen, azok ilyen ostobává válnak. Lelketek rajta.
Aerion
2020. július 05. 10:00
Végig kell vágni raktuk korbáccsal, veszett kutyák csak abból tanulnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik