Arab tavasz: tizenöt évre ítélték az egyiptomi változások egyik vezéralakját

2020. július 4. 16:41
„Az ítélet végleges. További fellebbezésnek nincs helye” – közölte a bíróság.

Megerősítette szombaton a kairói semmitőszék az Ahmed Dúmára, a Hoszni Mubarak elnököt 2011-ben eltávolító egyiptomi tömegmegmozdulások egyik kulcsfigurájára kiszabott 15 éves börtönbüntetést.

A 34 éves Dúma 2013 óta ül börtönben. Illegális gyülekezés, szúró és vágó fegyver, Molotov-koktél birtoklása és a fegyveres erők tagjai elleni erőszak miatt 2015-ben életfogytiglani börtönre ítélték. A fellebbviteli bíróság 2019-ben ezt 15 év börtönre és 6 millió font (mintegy 117 millió forint) pénzbírságra változtatta. Ezt a döntést hagyta helyben szombaton a semmitőszék. „Az ítélet végleges. További fellebbezésnek nincs helye” – közölte a bíróság. A Hoszni Mubarak elüldözése után elnökké választott Mohamed Morszi ellen 2013-ban elkövetett államcsíny révén került hatalomra a később meg is választott Abdel-Fattáh esz-Szíszi, aki jogvédők szerint elnyomja a másként gondolkodókat.

(MTI)

2011-ben készült nyitóképünkön az látható, amint az arab tavasz felkelései és tüntetései által érintett országok zászlóit lobogtatják tüntetők egy ellenzéki demonstráción Bahreinben. A kép forrása: MTI.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés