A nevemet már gyakorta betűznöm kell

2020. július 04. 15:04

Én nem változtam meg, csak az évek múltak felettem. Interjú.

2020. július 04. 15:04
Vitray Tamás
Hírklikk

Azt nagyon-nagyon nem szoktam meg, hogy Vitray Tamás bulvárlapok főszereplője legyen. Te hogy szoktad meg?

Ez nem megszokás kérdése. A válásom, ugye? Ez volt a fő téma, ezzel indult el… Én akkor egyetlen kérdésre válaszoltam, de csakis azért, mert irritált, amit a másik fél mondott. Vele ugyanis megegyeztünk, hogy magáról a válásról, részletesen nem beszélünk, de az, hogy a tényt megmondjuk, nem lehet kérdés. Ehelyett ő azt mondta, hogy a »hír igaz, több mondani valóm nincs, remélem a másik félnek is lesz annyi esze, hogy hallgasson«. Márpedig ebben a mondatban túl sok minden van, túl sok minden kiolvasható belőle. Irritált, hogy azt mondta: lesz annyi eszem… Hiszen megegyeztünk. Ezért Kállay Bori mondatára annyit mondtam, hogy nem értem a művésznőt, akinek csak annyit kellett volna mondania, igaz a hír. Én sem mondtam többet.

Minden egyéb – itt vannak eltéve a lapok – régi nyilatkozatokból, innen-onnan-amonnan lett összeszedve. A válásomról magáról több interjú nem született. Beleértve azt, hogy második feleségemet, Földi Terit látogatom a kórházban, hogy olyan beteg volt akkor már, hogy nem ismert meg. Tehát való igaz, hogy ott álltam mellette, de én erről nem beszélgettem senkivel. Az újságírók vagy a kórházból, vagy máshonnan tudták meg, és persze rám is szálltak, elkezdték firtatni, hogy miként élek, mihez kezdek, mi történt. Nézd, nem kell nekem ez ellen védekeznem, mert a bulvársajtónak sem mondtam mást, mint amit vállalok a mai napig is. Hozzáteszem, nem is olvastam olyasmit, ami vállalhatatlan lett volna. Kállay Borival harmincnégy évet éltünk együtt, ebből harminckettőt házasságban, ennyi volt és ennyi ma is a közlendő lényege. Másról én soha nem beszéltem. Hogy másról is írnak, hogy mi maradt nekem, és a másik félnek, nos, ez ellen nem tudsz védekezni.

Én nem is akartam veled erről beszélgetni…

Nem bánnám, ha nem is tennénk.

Csak az agyam nem fogadta be, hogy te bulvárhős vagy…

Nem vagyok az. Péter, én nem változtam meg, csak az évek múltak felettem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. július 08. 08:04
Én 74 éves vagyok, ELSŐ ÉS EGYETLEN HÁZASSÁGOMBAN ÉLEK. 1977-BEN NŐSÜLTEM, TEHÁT IMMÁRON 43 ÉVE ÉLEK EGYÜTT FELESÉGEMMEL. Nem állitom, hogy a mi házasságunk--amelyben 2 fiú, ma már felnőtt férfi gyermekünk született--abszolúte problémamentes lett volna,azt viszont igenis állitom, hogy: válni, ESZÜNK ÁGÁBA NEM JUTOTT EGYIKŐNKNEK SEM! És még azt is BIZTOSRA MONDOM: a mi házasságunkban nincs semmi különös, az mindenki számára LEUTÁNOZHATÓ-KÖVETHETŐ MODELL. Már azok számára, akik nem a "legföljebb elválunk" szellemében nősült...anno. Mi ennek a modellnek a lényege? AZ, HOGY AZ "AMI ELROMLIK AZ AHOGYAN ELROMLIK, ÚGY MEG IS JAVITHATÓ" A HÁZASSÁGBAN IS ELV ÉS GYAKORLAT NÁLUNK KOMOLYAN ÉS SZIGORÚAN KOMOLYAN VÉTETETT! EZZEL MI NEM HÜLYÉSKEDTÜNK SOHA, EZT AZ ELVET HALÁLOS KOMOLYAN VETTÜK--ENNÉLFOGVA TUDTUK(!!!) IS KOMOLYAN VENNI.És állitom: mindez nem varázslat, nem hókuszpókusz, de KOMOLY REALITÁS. Mindezt azért mondom és állitom: LEUTÁNOZHATÓ ÉS KÖVETHETŐ A DOLOG BÁRKI-BÁRKIK SZÁMÁRA. EHHEZ EGY DOLOG KELL: A HÁZASSÁGKÖTÉSKOR (MÁR AKKOR!) KOMOLYAN EL KELL DÖNTENI: KOMOLYAN AKARJA E A NŐ ÁS FÉRFI A DOLGOT VAGY CSAK HÜLYÉSKEDNI AKAR!? Ha komolyan akarja, akkor MEGY a dolog!!! Ha nem....akkor az egy másik ügy, nem vág a témámba. Ilyen egyszerű ez!!!
Mr Diener Mann
2020. július 08. 06:26
Ha nem változott meg, akkor szerepet játszottak a házasságuk alatt, 30 évig. Hiszen nem ért az semmit.
syphax
2020. július 06. 12:59
Utoljára--úgy tudom--sportriporterként a sidney-i Olimpiáról tudósitott, ott is a kajak-kenu versenyekről. KIváló szakszerűséggel, frisseséggel és szimpatikus --nevezzük így--"magyarság szeretettel", bármennyre is hihetetlen lehet többek számára! Úgy tudom, akkor Dr.Orbán Viktor személyesen kérte föl Vitray-t, hogy legyen tagja a tudósitói gárdának. Hogy sokaknak--állitólag--kettétörte a szakmai karrierjét vagy konfliktusokat-ellentéteket gerjesztett se szeri se száma??? Valószinűleg igaz lehet. De én Neki megbocsájtanám.....én tudom, miért.
syphax
2020. július 06. 09:32
.. csak az évek múltak felettem. Kevés ember van, akinek a szellemiségén olyannyira csekély mértékben látszik meg mindez, mint a Vitray Tamásén. Ami pedig az Ő politikai-társadalmi --nevezzük így kissé erőltetetten: hovatartozandóságát illeti--engem egyedül Vele kapcsolatban bosszantott mindég az, hogy Őt a "ballib táborba" sorolják. Olyannyira--hogy, gyanitom eredeti szándékai ellenére is-- ma már Ő is oda sorolja Önmagát--sajnos. Pedig az a sejtésem ez a "politikailag történő besoroltatás" kábé annyira kell Neki, mint egy púp a háta közepire: SEMENNYIRE. Nyilván, mert a saját " LIPÓCIAI földijei" a "kisneufeld mivoltából" NEM ENGEDIK KIBÚJNI. PEDIG SEMMILYEN IZE-PORCIKÁJA NEM IGAZÁN KIVÁNJA EZT AZ ODASOROLTATÁST--AZT HISZEM. ÉS MEGALAPOZOTTAN NEM!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik