A keleti fölény hete

2020. július 04. 16:01

Ha a határvédelem egyben egészségügyi védelem is, akkor vajon Orbán miért engedélyezi a szabad belépést a migrációs útvonalon fekvő Szerbiából?

2020. július 04. 16:01
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban), hogy »eddig azt gondolta az ember, hogy a migráció csak a közbiztonsági helyzetet rontja le. De most azt látja, hogy a hagyományos migrációs útvonalak mentén fekvő országokban nő a fertőzések száma, tehát most a határvédelem egyben egészségügyi védelem is«.

Ezzel szemben a tény az, hogy Görögországban, amely elsőszámú migrációs célpont, továbbra is kicsi az új fertőzések száma (sőt összességében is kevesebben fertőződtek meg, mint Magyarországon), míg Olaszországban az utóbbi hetekben sikerült viszonylag alacsony szinten tartani az új megbetegedéseket. De ha a határvédelem egyben egészségügyi védelem is, akkor vajon Orbán miért engedélyezi – egyedüliként a nem uniós tagállamok közül – a szabad belépést a migrációs útvonalon fekvő Szerbiából, ahol valóban jelentősen felszökött a fertőzések száma?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2020. július 05. 22:57
Azért gyurka, hogy legyen neked mit kérdezni. Még mindig nem fogod föl, hgy ilyen ügyekben Orbán nem egyedül dönt? Erzsike sikongat még néhanapján?
hátakkor
2020. július 05. 20:01
"Orbán miért engedélyezi a szabad belépést a migrációs útvonalon fekvő Szerbiából?" Drága Bolgár Úr! Kijelölt határátkelő helyen engedélyezett. A zöld határ zárva továbbra is. A tranzitzónát is elvetette az Ejrópai Bíróság..
Béna Géza
2020. július 05. 17:49
Magyarország egyetlen szövetségese jurópáben Szerbia!!!
Dénia
2020. július 05. 11:57
Az ingázók miatt, te barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik