Egyedüliként szavaztam a 13. havi nyugdíj ellen

2020. július 3. 15:44

Bencsik János
Facebook
Ettől a bejegyzéstől nem leszek népszerű, de vállalom.

„Ettől a bejegyzéstől nem leszek népszerű, de vállalom.

A mai napon 199 országgyűlési képviselő közül egyedüliként szavaztam a 13. havi nyugdíj ellen. Azért tettem így, mert ez meggyőződésem szerint ellentétes a magyar ember érdekével, így a nyugdíjasokéval is. Indokaim a következők.

Normális összegű nyugdíjak, amiből meg is lehet élni, csak az aktív keresők adóbefizetéseiből finanszírozhatók. Ezért a költségvetés kiadási oldalából elsősorban őket kell segíteni, hogy nőni tudjon a bevételi oldal, amiből aztán lehet nyugdíjakat fizetni.

A koronavírus-járvány elhúzódó gazdasági válsággal fenyeget. Ilyen kiélezett helyzetben még fontosabb, hogy a munkaképes korúak állását megvédjük; azoknak pedig, akik elveszítik, segítsünk újat találni.

Idős honfitársainknak nem könyöradományra van szükségük, ami ráadásul bármikor visszavonható, hanem kiszámítható és korrekt nyugdíjakra. Havonta, nem évente.

A 13. havi jutalom egy alapvetően igazságtalan nyugdíjrendszert konzervál, ahol hatalmas különbségek vannak a sok százezer forintos luxusnyugdíjak és a pár tízezres kisnyugdíjak között. Nem beszélve a rokkantnyugdíjasok 2012 óta tartó jogfosztásáról. Az egész felosztó-kirovó rendszert alapjaiban kell újragondolni és megreformálni.

Nehéz minderre nem úgy tekinteni, mint átlátszó szavazatszerzési kísérletre, amely az érintetteket kiszolgáltatja az aktuális kormányok kegyének, valamint a társadalom jelentős része ellenszenvének.

Mivel a családbarát intézkedések ellenére a demográfiai mutatóink továbbra is siralmasak, egyre kevesebb embernek kell majd egyre többeket eltartania. Ez még egy olyan ország esetén is fenntarthatatlan, ahol alacsony az elvándorlás, és mérsékelt a korrupció. Beláthatatlan következményekkel és társadalmi robbanással kell számolnunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ez még egy olyan ország esetén is fenntarthatatlan, ahol alacsony az elvándorlás, és mérsékelt a korrupció."

Nem tudom, melyik országról beszél. Szinte minden országban magasabb az elvándorlás.

Lehet, hogy Magyarországra gondolt? :)

Most őszintén, ki a fenét érdekel egy náci böfögése........

Össze-vissza beszélő ember.
Tisztázta már egyáltalán, hogy az évente befizetett nyugdíj járulék hogyan viszonyul az évente kifizetett nyugdíjhoz.
Amig ezt nem tisztázzuk, vagy tisztázza, kár miden szóért. Ugyanez érvényes az egészségbiztosításra, mielőtt oktatás-egészégügyezésbe kezdenek.
Népszerűségben egyébként is esélytelen a képviselő úr.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés