Az erősek, a bosszúállók, a kicsinyesek világa

2020. július 1. 17:15

Horn Gábor
hvg.hu
Van egy rendszer, ami a szegény gyerekeket szegényebbé teszi.

„A jóakaratú, joviális regresszió áporodott, különösebben nem ártalmas, olykor ízléstelen világ – a magyar pedagógusok többsége éli ebben mindennapjait, nincs módjuk, motivációjuk, erejük fejlődni, továbblépni. A szervezett továbbképzések rossz minőségűek, ami pedig az önerőből való élethosszig tartó tanulást illeti: ha tudnak is angolul, luxus lenne a nyugati kollégák módszereiről olvasni az interneten, amikor arcpirító fizetés mellett kell gyereket nevelni, felkészülni a másnapi órákra, vezetni a háztartást. Horribile dictu pihenni, kikapcsolódni, nézni a plafont, amíg lejár a mosás, hátha másnap frissebben lesz a résmentesen tollbamondott alaptanterv szócsöve.

Ebbe a diáknak és pedagógusnak egyaránt fullasztó életbe hozott néhány kínos, vidám, zavarba ejtő, közvetlen, ügyetlen, bolondos pillanatot a makói tornatanár, aki a vasalódeszka segítségével tanított úszni. Veszélyes? Igen. Faragatlan? Igen. Mínuszos? Rendkívül. Van egy elkötelezett tanár, aki kétségtelenül nem a legjobb módját választotta, hogy feldobja a saját és a gyerekek napját és kis időre ne precízen azt csinálja, amit előírnak neki. És van egy rendszer, ami a szegény gyerekeket szegényebbé teszi, ami, járványon kívül is mindennapos testnevelést ír elő a megfelelő helyszín biztosítása nélkül.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2034-ben már több - a normális emberi életre nagyrészt esélytelen - cigány csecsemő születik, mint magyar. Ezek döntő része szegény, de nem Orbán Viktor miatt, nem a 4,5 millió dolgozó magyar (és igen kis részben cigány) miatt...
Kérelemre, havi 20 eFt-ot minden cigány - vagy nem cigány - szülőnek, mindaddig, amíg gyermeke 21 éves koráig: NEM SZÜL GYERMEKET. Ahány gyermeke, annyiszor 20 ezer.

Ahhoz, hogy valaki ebben a mindennapos testnevelésben részt vegyen nem kell különösebben "megfelelő helyszín"
100 guggolást meg lehet bárhol csinálni. Helyben futást, felüléseket, fekvőtámaszokat...

Ha nagyon sok pénzük lenne a tanároknak gondolod, hogy nem kellene ugyanezeket a feladatokat elvégezniük?

Ez a Horn is előbújik néha valahonnan, s előböfögi az éppen aktuális okádékát.

Az SZDSZ melegei nagyon szeretik a gyermeket.......egy szakmai és morális szempontból is megbukott senki elmélkedéseit olvashatjuk. Ezek helyett nem lehetne komoly elemzőket bemutatni?

De jó, hogy nem látni a hirtv-n:-)

Horn Gábortól azt kérdezném meg, miért gondolta az szdsz, hogy a Lánchíd jobb helyen lesz a föváros tulajdonában? Demszky és Békesi egyezsége.

Te engem ne próbálj kioktatni. Én tudom, hogy miről mit írtam, a te kenyered az okoskodás.
Ha egyszer az életben felfognád azt, amit a másik ír, könnyebb lenne az életed hidd el.
Úgy emlékszem megkértelek, hogy ne írogass nekem.

Ilyenek. Kuncze meg cianozott.......
Micsoda.liberalisok.
Nagy öröm, hogy kigolyoztuk őket a politikabol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés