Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak

2020. június 30. 18:37

Karácsony Gergely
Facebook
Tarlós István idején bizonyos kerületekben egyetlen centiméter fővárosi út sem újult meg.

„Ma Gulyás Gergely, valamint a XVI. és a XVII. kerület fideszes országgyűlési képviselői bejelentették, hogy a kormány pályázati alapot hoz létre a budapesti kerületi utak felújítására. Azt nem tették hozzá, hogy az erre szánt 5 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzattól vennék el, ennek a forrása ugyanis a főváros által a központi költségbe befizetendő Budapest-adó további emeléséből származik. Ez a pénz nagyjából annyi, amennyit a főváros az elkövetkező években a fővárosi kezelésű utak felújítására akart fordítani.

Azt mondták ezt a pénzt azért veszik el a főváros vezetésétől és az elosztását azért bízzák egyszemélyben Gulyás miniszterre, mert így igazságosabb lesz az elosztás. Holott a főváros által előkészített útfelújítási terv szakmai alapon készült, és ellensúlyozta volna azt a durva igazságtalanságot, hogy Tarlós István idején bizonyos kerületekben egyetlen centiméter fővárosi út sem újult meg, míg egyes kormánypárti kerületek nagyon jól jártak – például a XVI. és a XVII. elvitette a teljes keret egyharmadát.

Hogy ezek után a fővárosnak miből lesz pénze több ezer kilóméteres úthálózat felújítására, amelynek sok százezer autó mellett a budapesti tömegközlekedést is kiszolgálja – az őket nyilván nem érdekli.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De fáj neki a jobboldali kerületek útfejlesztése! És ez az ember Budapest főpolgármestere, akinek minden kerületet egyenlően kéne képviselnie. Szánalmas a Gergő.

https://www.magyarhirlap.hu/be..

Gergő lehet, hogy hazudik, mert kormányzati pénzről van szó.

Geri, 5 milliárd forintból, hogyan lehet többezer kilométer utat építeni?

"Tarlós István idején bizonyos kerületekben egyetlen centiméter fővárosi út sem újult meg."

Annak is örülök majd, ha uralkodásod alatt nem rohad le minden, amit Tarlós épített. Ingyenélő here.

Karácsony Gergely megint mellébeszél és hazudik

Megújul több fő közlekedési út budapesti szakasza
2014. március
2014. március közepétől kezdődően megújul a Jászberényi út és a Grassalkovich út egy-egy szakasza, az Ócsai úton a MÁV-vágányok feletti és a Gyáli-patakon átívelő közúti és gyalogoshíd, valamint tíz kerületben a kereszt- és a hosszirányú kopott útburkolati jelek. A május 31-éig tartó, bruttó 500 millió forintból megvalósuló rekonstrukciót a Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként a központi költségvetés egy és két számjegyű országos fő közlekedési utak fővárosi szakaszai karbantartásának támogatására adott forrásokból végzi.

https://bkk.hu/2014/03/megujul..

2010 és 2018 között Budapesten megvalósult fővárosi, állami és közös projektek
https://budapest.hu/Documents/..

Talán nem véletlen, hogy Budapest lett Európa legjobb úticélja 2019-ben egy nemzetközi szavazáson

,,Budapest nyerte meg a European Best Destinations idei szavazását, amelyen Európa legjobb úticéljait keresték. Tizedik alkalommal rendezték meg a versenyt, idén több mint félmillióan voksoltak a városokra.

A weboldalon elsősorban Budapest gazdag építészeti és történelmi örökségét hangsúlyozzák, de kiemelik a főváros gasztronómiai és kulturális kínálatát, valamint a termálfürdőket is.

Budapestet a világ egyik legszebb és legbiztonságosabb városának nevezik, amely Párizs eleganciáját, Bécs építészeti hagyományait, Porto varázsát és Stockholm laza életstílusát ötvözi.,,

Karácsony Gergely éppen úgy hazudott a kampányban, mint Gyurcsány Ferenc a 2006 évi országgyűlési választási kampányában. Olyanokat ígért, ami vagy nem az ő kompetenciája, vagy nincs rá forrásfedezet.Most bajban van, így a munkaidejének nagy részében az elődjét akarja lejáratni és a saját hibáját a kormányra akarja tolni.

Akkor lesz majd nagy bajba, ha a cégek központjaikat lehelyezik a megyei , a Fővárosból megindul az elvándorlás, és drasztikusan csökken a Főváros adóbevétele. Ha így folytatja a ciklus végére Budapest oda fog visszajutni, ahol 2010 előtt volt.

Büszkén odaállhat a román külügyminiszter mellé...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés