A hiba, melyet elkövetünk

2020. június 29. 10:45
Nem emelhetjük őket a magunk szintjére azzal, hogy vitapartnernek tekintjük a vitaképteleneket.

„A rombolás korát éljük. Előbb az intézményeket, a társadalmat alkotó struktúrákat, mint a család, aztán magát a józan észt rombolta a magát haladásnak nevező új barbarizmus, most pedig, végezetül, a történelem és a kultúra ellen fordult. Szobrokat döntenek le, könyveket, filmeket tesznek indexre, mert azok – szerintük – rasszisták. Mi pedig cikkeket, tanulmányokat és könyveket írunk, védelmezendő a nyugati kultúrát. Úgy teszünk tehát, mintha egyenlő felekként állnánk szembe egymással, mintha vélemény ütközne véleménnyel, ahol érvek és ellenérvek csapnak össze. Pedig dehogy.

Egyfelől nincs kivel vitatkozni. A vita feltételezné, hogy az ellenoldal, akár csak homályos foltokban is, bírna valamilyen ismerettel a kultúráról. Mintha a szobrok ledöntőinek bármiféle fogalma lenne, kiknek a szobrait dönti le, mintha valaha olvastak volna azokból a könyvekből, melyeket betiltanának. Egyébiránt sohasem értettem, hogy miért akarnak betiltani például könyveket, melyek – notórius írástudatlanságuk okán – amúgy is tilalmasak számukra. A vitának így nemhogy értelme nincs – egészen egyszerűen lehetetlen.

Másfelől, céljaik eléréséhez ők sem a vitát választották. Jól láthatóan nem érdekeltek a kérdések diszkurzív elintézésében. Az erőszakkal pedig nem lehet vitatkozni, azt vagy eltűrjük és alávetjük magunkat, vagy ugyanúgy válaszolunk rá. Tertium non datur – mondaná a művelt néger antifa, ha lenne olyan. Tudom, az eszmék ellen nem lehet puskával harcolni. Ám itt nincsenek eszmék. A csőcselék pusztító, romboló vak dühe van csak, mely örömét leli a rombolásba, hiszen mi másban lelné meg azt, ha az építést nem ismeri. 

A szobrokat, könyveket, képeket (mondjuk képeket még nem romboltak, nyilván mert életükben nem jártak múzeumban) meg lehet és meg kell védeni az erőszak ellen, nyilvánvalóan szintén erőszakkal. Vitatkozni azonban nem kéne. Nem emelhetjük őket a magunk szintjére azzal, hogy vitapartnernek tekintjük a vitaképteleneket. Majd, ha elolvassák, meghallgatják, megnézik és – ami a legfontosabb – megértik mindazt, amit le akarnak rombolni, akkor talán. De ilyen helyzet, minden bizonnyal, nem áll elő. Mert ha valóra válik álmuk, és eltüntetik a régi, »rasszista«, »homofób« és minden más »-fób« műveket a nyugati kultúrából, vajon mi maradhat? Elárulom: gyakorlatilag szinte semmi. Az egész atlanti civilizációt, annak minden szegmensét halott fehér csávók hozták létre. Természetesen a hibáit is, melyeket kijavítani az éppen nem halott fehér csávók dolga – lenne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon lehetett-e vitázni az elfajzott műveket elégető Hitlerrel? Lehetett-e vitázni az osztályidegen szerzőket partvonalra tevő kommunistákkal? Vagy azokkal, akik istállókat csináltak a kastélyokból?

A BLM mozgalmárai ugyanilyenek.

Egy liberálisnak könnyű. Az ő véleménye eleve kinyilatkoztatás.

A hun "horda" egy rendkívül fejlett hadászati, logisztikai, kézművesipari, multikulturális eredetű, de ennek ellenére közös értékrendű, egységes nemzetként harcoló, kereskedő, működő népesség volt. Nyomát sem hordozták az arra az időre már teljesen dekadens római életvitelnek, a széthullott erkölcsöknek, állattokkal való házasodásnak, gyermekekkel való fajtalankodásnak, miegymásnak.
A történetírók persze rómaiak voltak. Hasonlít mindez ahhoz, ahogy a nyugati balos lapok írnak Magyarországról, a tomboló diktatúráról, az egyszerű emberek üldöztetéséről, megfélemlítéséről.

Teljesen téves:
- Az antifák azért bújnak maszk mögé, hogy az elkövetett bűncselekményeket ne lehessen rájuk bizonyítani
- A jobboldali bloggerek meg azért, mert a libsi hiénahorda az életüket is ellehetetlenítené

Igaza van Aristónak, pont ezért nyomtam ki az összes baloldali trollt. Nem vitázni akarnak, hanem tönkretenni az értelmes emberek közti beszélgetést, vagy a saját álláspontjuk felsőbbrendűségét bizonygatni, amiből egy tapodtat sem hajlandóak engedni.
Terroristákkal nem tárgyalunk, szóval számukra ott az X.
Persze megvan a veszélye annak, hogy egy tapasztalatlan idetévedőt, az ellenvélemények hiánya miatt meg tudnak győzni, ezért becsülöm azokat, akik nem hagyják őket vég nélkül hazudni.

Aristo kitűnő tollú ember. Nyilván te hülye vagy ehhez fosstein, és irigykedsz.
Amúgy hogy hívnak titeket, engem érdekelne?!
(Ha már nagy a szád!)

Mondjuk nem található az idézett oldal.

De érdekes, azt hittem fossteinről, hogy valami hülée DKs, erre kiderül, hogy Secu (SRI)? Nahát!

Sajnos levágta a link végét, ezért nem elérhető a tartalom, át tudnád tenni valami bit.ly-szerű rövid linkké? Szép találat egyébként, a román Pravda ékesszólói :)

Nahát, köszi, hogy lebuktattad ezt a szekust!

Ha Obamának jó volt, mi dolgod vele?

Hol vannak a rómaiak?
A hun népek meg még mindig fellelhetőek, itt-ott államalapító nemzetek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában

3