Nemzeti díszhíd

2020. június 28. 21:36

Haskó László
A miniszterelnök egyik súlyosabb rögeszméje miatt égető szükség van a pompás és dicsőséges műemlék hídra.

„Szép lassan aranyozzák be a láncokat!

Ha Magyarországnak kicsit is épeszű és/vagy tisztességes kormánya lenne, akkor a sok szükségtelen és méregdrága „kiemelt nagyberuházás” mellé – vagy egyik másik helyett – beemelné a Lánchíd rekonstrukcióját. Elemi érdek volna, mert a miniszterelnök egyik súlyosabb rögeszméje miatt égető szükség van a pompás és dicsőséges műemlék hídra.

Orbán a budai Várban akar székelni, és a budai Várban helyezi el miniszteriális kiszolgálóit. Igaz, hogy a Polgári Palotához el lehet jutni hátulról, a Vérmező vagy a Széna tér felől is, de a nemzet legbecsesebb műemlékén áthajtani, az mégiscsak más. Fontosabb, mint a katolikus szent jobb körmenet, noha a kettő össze is kovácsolható, mondjuk nemzeti együttműködési CÖF körmenetté. De ő nemcsak vágyainak rabja, hanem azt is elvárja, hogy mindenki vágya legyen az ő nagyságának és dicsőségének hirdetése.

Mert mit ér az, ami nekem jó, de másnak nem rossz?

Ám, ha Budapestnek elég tökös főpolgármestere volna, akkor bizony elgondolkodna, hogy tud az ő szeretett miniszterelnökének a kedvébe járni. És figyelne a Fidesz jövőbe látóira, akik lelki szemeikkel látták és be is mutatták, amint Karácsony főpolgármester Matuska Szilveszterként (Szálasiból montírozva) elégedetten tekint le a Lánchíd Dunába omlott romjaira. A főpolgármesternek el kellene gondolkodnia ezeken a jóindulatú és bölcs figyelmeztetéseken, de ne túl sokáig. Cselekedjen!

Az ingyenes parkolás végnapján zárassa le a Lánchidat, úgy, hogy azon lélek se oda, se vissza, illetve jármű – talicskát, rollert és riksát is beleértve – se té, se tova! Aztán szép lassan aranyozzák be a láncokat, ékesítse a díszhíd Dunát a honi és külhoni turisták gyönyörűségére. Mindent a szemnek, semmit a lábnak: legyen megtekinthető csekélyke rápillantási díj lefizetése után. A karmelita kolostor erkélyéről ingyenes a lepillantás, s legyen duplán az, ha a miniszterelnök jogerősen elítélt macedón bűnözővel, a hős baltás gyilkossal, esetleg Interpol körözte vesztegetővel szotyolázik a panorámán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Balos ismerősök mondják mindig, hogy a Fidesz folyamatosan gyűlölködik, gyűlöletet kelt. Nyilván nem olvassák Haskót meg Föld S-t...

A cikkíró kérdezze meg Demszkyt és Békesit, miért tartották jó ötletnek fővárosi tulajdonba adni a Lánchidat?
A Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdona. Az állam mégis adna hozzá pénzt, ha egyszer végre kiírná Gergő a tendereket. Szándékosan nem írja ki, mert politikai hasznot lát az idő múlásával.

Ijesztő, hogy az egészségügyben ilyenek dolgozhatnak.

Hidd el, hogy sokan elhiszik a ballib valóságtól mentes kommunikációját. Fel sem merül bennük a kérdés, hogy Gergő miért kér még 10 milliárdot, hiszen a tendereket nem írta ki, nincs árajánlat. A ballib média az ilyen apró tényeket meg elhallgatja.

Hát igen, pont ezért nem értem, hogy nem ismerik fel a gyűlölködést, ha mindig arra hivatkoznak, és nap-mint-nap belefutnak.

Egy sikeres miniszterelnököt félhülye despotának láttatni gyűlölködés.

Meg lehet nézni honnan hová jutott az ország az Orbán kormány legutóbbi 10 éve alatt, minden szempontból. A csőd széléről a biztonságba, a szabad rablásból a mindenkinek, de a dolgozó gyerek nevelőknek különösen többetbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés