Levelek Aputól

2020. június 28. 23:20

Lendvai Ildikó
Népszava
A miniszterelnök életminősége mindig is szívügyem volt.

„Újabban sok levelet kapok Aputól. Már viccelni sem érdemes rajta, lerágott csont: a Fidelitas jóvoltából tudjuk, amit eddig csak éreztünk. A miniszterelnök mindnyájunk édesapja. Az én esetemben ebben van némi életkori abszurditás, de ki vagyok én, hogy egyházatyákkal vitatkozzam! Az egyikük, Tertullianus már 1800 éve megírta, hogy „credo, quia absurdum est”, vagyis éppen azért hiszem, mert lehetetlen. Elképzelhető, hogy Tertullianus nem kifejezetten Orbánra és a Fidelitasra gondolt - elég nem szép tőle -, de attól még igaza lehet. Így aztán az sem zavart meg, hogy a miniszterelnök nemcsak az én apám, hanem a fiamé és az unokáimé is, amihez képest Noé vagy Ödipusz családszerkezete maga a hétköznapi dögunalom.

Az egyházatyák filozófiájának tudományát egyébként patrisztikának hívják. Nyilvánvaló, hogy a patrisztika új korszakát éljük. Csak nem egy-egy egyházatya, hanem Nemzetatya mondja meg a tutit, így még sokkal jobb. Szerencsére neki is jó, az Origó pár napja megírta: „Magyarországon jó apának lenni, hiszen az apaság pozitív hatással van a férfiak életminőségére”. Nagyszerű hír, a miniszterelnök életminősége mindig is szívügyem volt.

Először a többi nyugdíjas tesóval együtt megkaptam Aputól a Jókor c. lapot, benne a levelével, sőt portréjával. Arcán kevés púder, a törődését bizonygató szövegen kicsit több. Ezt azok a hálátlan kölkek is megkapták, akik a Nemzeti Konzultációról már leiratkoztak. Erről nem lehet. Ha valaki nagyítóval elolvassa hátul az apró betűs szöveget, abból megtudhatja, hogy az adataihoz jogszerűen jutottak hozzá, kizárólag „a nyugdíjfolyósító szerv által folyósított ellátásokkal kapcsolatos kormányzati tájékoztatás” céljából.

És tényleg. Csupa olyan információt kaptam, amelyek nélkül a nyugdíjfolyósítás megbénulna. Elsősorban persze arról, hogy Apa szeret engem, mert munkámmal „évtizedeken át gyarapítottam Magyarországot”. (Nem bánnám, ha erről Apu szólna a házelnöknek - ő is családtag, nem? -, aki a „gyarapítás” helyett folyton a „hazaárulást” emlegeti. Vagy a „rárontást”. Ja, nem, az Apuka volt, amikor egy picit megharagudott rám, mert rossz fát tettem a tűzre. Úgy tűnik, már megbocsátott, mert azt írja, hogy „a jövőben is számíthatok rá”. Ettől azért kissé megriadtam.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg a jó botoxos cenzor nagymamát, hogy menjél te a faszba!

Mert az ilyenek tették tönkre a családomat, gyerekkoromat, stb. Meg nagyon sok emberét. )01-ben agyon kellett volna csapni őket, kitakarítani a közéletből.

Az orbánozás egy vallás, amiben Orbán egy istenség.
A híveit könnyű megismerni a szagukról: a romlott máj keveredik némi vizelet és lábszaggal, ami még széllel szemben is érződik.
Az egyik főpapnője a Lendvai Ildikó. Neki jellegzetes száj szaga is van: az etil-merkaptáné.
Vigyázzatok vele, nagyon gyúlékony.
Már messziről le kell vizelni, bár zárt helyen lenne a legjobb helye.

Hagyjon békén, ne vegzaljon egy letűnt párt letűnt embere.

Most akkor ez egy levél nagyitól?

Ti kommunisták, a testvérpártokkal karöltve, eddig 148 milliónak javítottátok a hullaminőségét.

Ez a Lendvai képes volt belekötni még a Fidelitas szívmelengető Orbán-köszöntésébe is.
Hát tessék mondani, van
ezen
https://www.facebook.com/fidel..
bármi is, ami kifogásolható?

A doktorminiszterelnökúr igazán barátságosan tekint reánk a fehér felhőcskék közül,
ráadásul jobbról-balról ott van még nekije 2-2 darab piros szívecske is.
Igazán cukker.
Mit lehet ezen nem szeretni?

Nekünk Magyarország az első - holtversenyben Orbán Viktorral!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés