Ne a könnyű utat válasszátok!

2020. június 27. 12:27

Székely János
Magyar Nemzet
Az evangéliumi üzenet nem modern, nem is konzervatív, hanem örök.

– Vajon nem elavultak a katolikus egyház nézetei a nemek pontos mibenlétét és szerepét illetően? Sokan, nagy ritkán még egyházi szereplők is követelik, hogy az egyház korszerűsödjön, tartson lépést a korral.

– Az egyház által hirdetett ­evangéliumi üzenet nem modern, nem is konzervatív, hanem örök. Úgy gondoljuk, hogy a család intézménye sohasem lesz idejétmúlt, a férfi és a nő szerelmére épülő házasság örök kincse az emberiségnek a történelem kezdetétől egészen annak végéig.

– Egy neves amerikai egyházi személy nem is olyan rég úgy nyilatkozott, hogy a mennyország tele van LMBTQ-személyekkel. Mit gondol erről a kijelentésről?

– Az azonos neműek iránt érzett vonzalom önmagában nem bűn, ha nem fakadnak belőle cselekedetek. Ilyen értelemben igaz az, hogy sok nemi identitásában bizonytalan személy valóban erényes életet él. Azonkívül pedig a botlásait megbánó bűnösnek is van helye a mennyben Isten végtelen irgalmából. James Martin kijelentéseinek egy részével nem tudok azonosulni, de ezt a mondatát az itt leírt értelemben lehet jól is érteni.

– Mit üzen azoknak a transznemű embereknek, akik úgy érzik, hogy se az állam, sem a keresztény egyház nem hallja meg őket?

– Azt üzenem, hogy testvéreim vagytok. Bármikor kopogtattok az ajtómon, az meg fog nyílni előttetek. Igyekszem mindenben segíteni, amiben tudok. Azt üzenem, hogy Isten kedves gyermekei vagytok. Lehet, hogy sokan megvetéssel néznek rátok, Ő azonban soha. Értetek is odaadta az életét a kereszten. Azt üzenem, hogy ne a könnyű utat válasszátok. Az emberség, a hiteles és jó élet ára mindenki számára magas. Keressétek a szűk ösvényt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az LMBTQ ideológiája téves: nem ismerik fel és el a teremtés előzetes adott-ságát, s ezért a tetszőlegesség ideológiáját gyártják a szabadság gyönyörű adott-ságából.

A Magyar Nemzet nem szennylap, s Székely püspök atya joggal tanácsolja a könnyű út elkerülését, mert ő maga ismeri a szűk kaput, a feltámadt Krisztust.

A gyónás cinikus értelmezése, amit itt prezentál, messze nem a gyónás valód mivolta.

Előbb értsed meg Székely püspök atya mondandóját, aztán akarjál sintérkedni.

Olvasd el B. Haring Vidám gyónás című kis könyvecskéjét, s mindjárt felvilágosulsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés