Hitler munkásságát dicsérte a DK-s polgármester

2020. június 26. 12:40
László Imre szerint Adolf Hitler megérdemelte, hogy a Time magazin az év emberének választotta.

Hitler munkásságát dicsérte László Imre – tudta meg a Hír TV. A Gyurcsány-párt XI. kerületi polgármestere egy önkormányzati ülésen azt mondta: „'36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az nem igazán fér ebbe a képbe bele.

A DK-s polgármester egyébként rosszul mondta az évszámot, ugyanis a Time magazin 1938-ban választotta az év emberévé Adolf Hitlert. Ebben az időpontban Hitler már meghozta a zsidóellenes törvényeket, üldözte a kommunistákat, és már rég megírta a náci eszmékről szóló hírhedt művét, a Mein Kampfot is.

László Imre eszmefuttatását ide kattintva nézheti meg.

Később a Gyurcsány-párt polgármestere egy közleményt is kiadott az ügyben, melyben úgy fogalmaz, hogy „senki nem gondolhatja komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegettem”. A teljes közlemény így szól: „Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem.

Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként – többek között családom egy részének gyilkosaként is – vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!

Természetesen polgármesterként, újbudaiként, baloldaliként és demokrataként hiszek az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemességében, és elutasítok mindent, ami ezzel ellentétes.

Összesen 252 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hülye.

"Ebben az időpontban Hitler már meghozta a zsidó ellenes törvényeket és üldözte a kommunistákat és megírta a náci eszmékről szóló hírhedt művét a Mein Kampfot."

Eben az időpontban Hitler már Németország teljhatalmú diktátora volt, leradírozva politikai ellenfeleit a térképről. Szóval, még egyszer, ez hülye.

...Sötét van,
nem látok,
gyere babám gyújtsál világot!...

László Imre náci.
Tehát ezért a DK náci.
Ezért minden dk-s szavazó náci.

Ez szokott lenni a ballib technológia, csak az a különbség, hogy hazugságra építették, míg László bevállalta.

Hitler, szerencsére, kezd már csak történelem lenni.

X. Gyorsan ment.

A nemzetközi média is hallgat!

DK at akar menni a Jobbik helyere naculni, ha mar az utobbi atlavirozott a DKhoz?

Én téged most körbekerítettelek, mint Paulust stalingradnál.
X
Amúgy ez újabb bizonyíték, hogy a Jobbikot mindig is a DK pénzelte.

Nem erről van szó.
Arról van szó, hogy Gyurcsányék ezerrel nácizták és nácizzák és közben cigányozzák Orbánt, miközben saját maguk a nácik. Finoman fogalmazva is gusztustalan, hogy miközben ők a polkorrekt rendőrség, magasról leszarják a másokon számon kért polkorrektséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés