Palkovicsnak régen meg kellett volna buknia

2020. június 25. 14:21

Gusztos István
Hírklikk
Félelmetes kimondani, pedig közhely: a mai hatalom logikája bűnszervezeti logika.

„A társadalom hatékony szolidaritása, netán teljes ellenállása késik – egyelőre nem akar megszületni. És az idő nem áll meg… Ilyen körülmények között könnyen arra a belátásra jutunk, hogy nincs értelme a »hősködésnek«. Miért nem volt ott az SZFE tüntetésén legalább a budapesti egyetemi ifjúság..? Néha az az ember érzése, az egyetemek ma kevésbé szabadok, mint a múlt század '70-es, '80-as éveiben…Pedig tényleg mindent tudunk már e rezsim működéséről: az ellenzéki önkormányzatok ellehetetlenítéséről, milliárdok érthetetlen – vagy nagyon is érthető –, saját haszonra való eltékozlásáról, elrablásáról, az ellenzék és híveinek nemzetből való kitagadásáról – minden aljasságukról. Gyalázatos, a kultúrát, a nemzetet romboló »kultúrharcukról«, akár a könnyűzene »társadalmasításáról«, Demeter Szilárdok alkalmazásáról, szabadon engedéséről is.

Nincs értelme, nem is lehetséges a hatalommal való együttműködés – nem ugyanazt a nyelvet beszéljük. Minden »egyezkedés« látszat csupán; taktika, amelyre rákényszerülhetnek ugyan, de alapvető céljaikat, uralmuk önkényes, zsarnoki természetét föl nem adják. Így kerülnek fideszes uralom alá egyetemek, színházak, s a Magyar Tudományos Akadémia sem úszhatja meg. Hozzáfogtak az ellenzéki vezetésű önkormányzatok megfojtásához is – minden, amit csinálnak, nem csupán köztársasági értelemben alkotmányellenes, hanem »alaptörvényükbe« ütköző is: ahogy a média világában, úgy a társadalom egész életében korlátlan, ellenőrizhetetlen hatalomra törnek. Aki »egyezkedni« kezd velük, megtörik, és sorsa az önkényuralom igazolójáé lesz.

Félelmetes kimondani, gondolni is, pedig közhely: a mai hatalom logikája bűnszervezeti logika. És ha ennek a NER-nek van arca, hát az Palkovicsé – persze, Gulyás Gergelyé, Németh Szilárdé stb. is: a jó rendőré meg a rossz rendőré. Mögöttük fénylik a Kedves Vezető. Erőszak, olykor nyájaskodó, ám valójában brutális erőszak mindenütt. És egyre nyilvánvalóbban sejlik föl a háttérből e hatalom eszelőssége. Ha van a demokratikus ellenzéknek feladata, hát az, hogy megakadályozza az ország orbáni eszelősségbe való hullását. Hogy eltakarítsa e társaságot, a Palkovicsokat – végső soron magát a zsarnokot, a Kedves Vezetőt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azonban ti buktatok meg, seggfej.
Lapozzunk!

Ez a gusztustalan még él?

Ha egy ifista okád, az még valahogy tolerálható.
Ha egy ekkora öreg f.szfejecske, mint ez a Gusztos,... az ember most sírjon, vagy röhögjön,
NULLA KONKRÉTUM, EGYMILLIÓ GYALÁZKODÁS.
Ez még Kun Béláékat is alulmúlja.
Ez kb. Szamuely Sámuel szint, végbéltermék szájon át köpködése...

Az az eszelős, aki így beszél. Őrjöngő eszelős. Közben ököllel veri a falat.

Félelmetes volt, de legyőzted. Kimondtad. Egészségedre!

Még nem bukott meg?

Azon csodlkozom, hogy még akad egy két hívőjük. Ilyen hülye ellenzék nincs! (Van.)

Tényleg nem ugyanazt a nyelvet beszéljük.

A kis Gusztos ha kellett, ha nem gyorsan megbukott.

És?
Állami vagyon volt benne, a lap szernt: nem volt.
"Összefoglalva tehát Tiborcz István feltételezhetően 1,5 milliárd forint körüli összegért megvette a befejezetlen visegrádi luxushotelt, amire gyakorlatilag semmit sem költött - a könyv szerinti értéke az ingatlannak ugyanis érdemben nem változott. Majd két évvel később azt továbbértékesítette 3,6 milliárd forintért Szíjj Lászlónak és érdekeltségének. A tranzakción nyert milliárdos összeget pedig osztalékként utalta ki magának a miniszterelnöki vő."
Így működik a "tőke szabad áramlása".
Nem magyar találmány, sőt, még csak nem is Orbán-találmány, ellenben ez: a spekuláció.
Ha üzletember vagy, és nem a termelő ágazatban, akkor vagy e szerint játszol, vagy véged, ez így van kikényszerítve, háttére pedig?
Az, hogy a világ legtehetségesebb népe előtt - vajh, melyik az az egy, az egyetlen közül? - ne lehessen semmiféle morális akadály.

Kitalálta. Mi meg ndent kell még kitalálniuk a 2022-es választásig:-)

Egyszer kifogynak a szavakból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés