A lakhatásról

2020. június 25. 7:48

Szél Bernadett
Facebook
Évente több mint 3 ezer család kerül az utcára.

„A lakhatás számomra alapvető jog, és az államnak kiterjedt bérlakás-rendszerrel kellene biztosítania az olcsó, mindenki számára hozzáférhető, és elegendő számban rendelkezésre álló bérlakásokat. Tarthatatlan, hogy miközben évente több mint 3 ezer család kerül az utcára, az állami és önkormányzati bérlakások hiánya miatt nincs megoldva a rászoruló családok lakhatása. Korábban javaslatot nyújtottunk be A Város Mindenkiével közösen a minimum minimumáért, hogy a gyermekes családokat ne lehessen utcára tenni alternatív elhelyezés nélkül – de a Fidesz a családok évében ezt is leszavazta.

Bűn, hogy 10 éve vannak kormányon, de nem voltak képesek fellépni a lakhatási válság ellen. Számtalan javaslatot tettünk már le az asztalra civilekkel közösen: javasoltuk Állami Bérlakás Alap felállítását a költségvetésben, lakásügynökségek létrehozását, az önkormányzati bérlakás-felújítások áfacsökkentését, albérleti reformot, lakossági energiahatékonysági programot, energiaszegénység elleni fellépést, lakásfenntartási támogatást, és még sok minden mást, de ők nem arra használják a hatalmukat, hogy az embereken segítsenek. Én viszont nem adom fel: tennünk kell az embertelen kilakoltatások gyakorlata ellen és a méltó lakhatásért!”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért veszítette el a lakását?

Az alapvető jogok mellett vannak alapvető kötelességek is. Ilyen például az, hogy az ember fizeti a lakhatása költségeit. Nálunk egy rászorultsági alapon bérbe adott önkormányzati lakás nagyjából négyzetméterenként 200 forintba kerül havonta. Aki ezt sem hajlandó kifizetni, az ne várja, hogy más viselje az ő terheit is. Illetve ha a tisztelt képviselő asszony szeretné, fordítsa a tiszteletdíját erre.

Ma kikerültem az utcára. Aztán haza mentem.

A lakhatás számomra alapvető jog - írod.
Lehet, hogy számodra az, de mit számít? Ilyet mindenki mondhat.
Más számára esetleg a pisztácia fagylalt evése alapvető jog.

"évente több mint 3 ezer család kerül az utcára" - ha másként nem megy, vegyél nekik.
Vagy, intézd el:
Aki már régóta, 20-30 éve lakásban él, az adja át olyannak, aki nem.

Itt az erdőben van olyan homi, aki meg is mondja h lakhatna a muterjánál Lőrincen, de esze ágában sincs, inkább ilyen vályogban csöveznek, van közös csajuk. Az erdőgazdasággal van egy megegyezésük, hogy vágott fát nem lophatnak, de az ágakat vihetik begyújtani. Télen hideg van. A baptisták szoktak nekik lejárt konzerveket hozni, kaptak maszkot. A bolt elé ki van nekik rakva vmi pancsolt bor pille palackban, de szintén a bolt előtt nem ihatnak. AZért kapják, h ne ott őgyelegjenek. reggel lemennek busszal a Máltaihoz, kapnak zsírosdeszkát meg brómos teát.
Az önkoritól kapnak elszámolás nélkül havi 50..60 rugót havonta. Azért elmennek.
A képviselő asszony hajléka viszont rendelkezésre áll ilyen remek ötletekre, mint lakhatás. Épp elég embernek vettem már kecót, meg fizettem meg az adósságát.

Szerinted játszásiból lakoltatnak ki az önkormányzatok a bérlakásokból? Mert hogy igaz, hogy van türelmi idő, de akik lumpen életmódot folytatnak, rezsit, lakbért nem fizetnek, azok egy idő után ki lesznek lakoltatva.

Vagyis, hogy te is megértsd férfinek öltözött szélvész, a bérlakás nem oldja meg a gondod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés