Még nem írt az Index a szerbiai magyar sikerről

2020. június 22. 13:35
Ugyan beharangozta az Index, hogy fontos választás van vasárnap, de hétfő délután egy óráig nem írták meg az eredményt.

Vasárnap két cikk foglalkozott a szerbiai választásokkal, amelyen jelentős sikereket ért el a Vajdasági Magyar Szövetség. Az egyikben vasárnap reggel részletezték, hogy fontos, hogy hány helyet szerez a VMSZ, a másik már éjjel jósolta a Szerb Haladó Párt elsöprő sikerét Kétharmados többséget szerezhet Szerbiában Vučić pártja címmel, amely hétfő dél körül még ezzel a címmel volt címlapon, majd utána A Vajdasági Magyar Szövetségnek az eddigi négy helyett kilenc képviselője lehet címmel volt kint. 

Ez a cikk éjjel fél egy előtt jelent meg, és annyi szerepel benne utolsó bekezdésként, hogy „azonban sem a Szerb Radikális Párt, sem a Seprű 2020 néven induló ellenzéki lista, sem a Szabad Polgárok Mozgalma nem érte el a 3 százalékos parlamenti bejutási küszöböt. Emellett a magyar, az albán és bosnyák kisebbség listái is bekerülnek a parlamentbe. A CESID ÉS AZ IPSOS ADATAI SZERINT A VAJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉGNEK A JELENLEGI 4 HELYETT 9 KÉPVISELŐJE JUTHAT BE A PARLAMENTBE.”

Az MTI-ben a hírek és értékelések már korán reggel megjelentek. A választási eredményekről és a Vajdasági Magyar Szövetség sikeréről sem a címlapon, sem a Külföld rovatban nincs semmi, de ha rákeresünk az Index és Szerbia, avagy Index és Vajdasági Magyar Szövetség kifejezésekre, akkor sem dob ki semmit a kereső. 

Ellenben az, hogy szerintük veszélyben vannak, magyarul és angolul is kiemeltebb helyen szerepel hétfőn kora délután, mint a szerbiai választás előzetese.

 

 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

wazze!

nemszemély!
újbeszél.
1984

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés