ITM: Fellendülésben bíznak a gazdasági élet szereplő

2020. június 22. 14:57
A gazdaságvédelem azokat segíti a leghatékonyabban, akik a leginkább megérezték a válságot.

Bíznak a fellendülésben a gazdasági élet szereplői, a munkahelyvédelmi intézkedéseket a kihívással arányosnak tartják, és egyre kevesebben szorulnak állami segítségre – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

György László a szakmai kamarákkal és a vállalkozói érdekképviseletekkel tartott egyeztetést követően közölte, hogy a 2010 óta felépített egyensúlyt a koronavírus-járvány okozta válság nem sodorta veszélybe, a intézkedések pedig egy újabb járványhullám esetén is fenntarthatók.

A gazdaságvédelem azokat segíti a leghatékonyabban, akik a leginkább megérezték a válságot, így elsősorban a feldolgozóipart, a kereskedelmet, az idegenforgalmat és a vendéglátást – tette hozzá.

Az államtitkár közlése szerint bizakodó hangulatról számolnak be a külföldi szervezetek is, ami a Magyarország számára fontos külpiacok mielőbbi helyreállását vetíti előre.

(MTI)

 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az iparűzési adót ki kell venni a helyi adók köréből és központi adóként kellene kezelni. Az így beszedett adót pedig a reálgazdaságba szükséges visszaforgatni pályázat útján.

Fejlesztés tekintetében kiemelten kellene kezelni a Keleti-régiót, a megyei jogú városokat és településeket. A fejlesztések elosztásában a Főváros 20 % -ban a vidék pedig 80 %-ban részesedjen. Ugyanennek kellene megvalósulnia az uniós támogatásoknál is.

A gépjárműadót meghagynám helyi adónak, de a bevétel bizonyos százalékát szolidáris adóként be kellene fizetni a központi költségvetésbe, amely forrása lehetne a vidéki falvak közlekedés fejlesztésének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés