Orbán biztosította az Audit, hogy a profit privát, a kockázat közös

2020. június 18. 8:06

Kiss Soma Ábrahám
Mérce
Ja, persze, majd menjenek közmunkára vagy a seregbe. Köszi.

„Azt pedig remekül tudja az összes multi és Orbán Viktor is, hogy Magyarország jelenlegi kormányát és működését azért tolerálja az Európai Unió, mert ez a kormány olyan kritikátlanul szolgálja ki a nyugat-európai multik érdekeit, mint talán egyetlen másik sem, viszont míg így tesz, nagyjából azt csinál, amit jónak lát.

Így hát a cégnek és a kormánynak egyaránt előnyös, ha Magyarország lakosai finanszírozzák, hogy a tulajdonosoknak ne fájjon a társadalom jelentős része számára igen súlyos következményekkel járó járvány, és még munkahelyvédelem címén is el lehet adni a projektet. Ami persze annak fényében kicsit röhejesen hangzik, hogy úgy egyébként a kormányt teljes mértékben hidegen hagyja, mi is van a néppel, és azért durván álságos munkahely-védelemről papolni, mikor a munkanélkülieket gyakorlatilag leírták. Ja, persze, majd menjenek közmunkára vagy a seregbe. Köszi.

Mert itt két problémát is azonosíthatunk (vagy ha akarunk, akkor sokkal többet, de most erről a kettőről lesz szó). Az egyik probléma Orbán Viktor politikája és kormánya, amely multinacionális nagyvállalatokat meg magyarországi oligarchákat támogat a válságban ahelyett, hogy olyan kezdeményezéseket finanszírozna, melyek a társadalom jólétét és megélhetését szolgálják.

Ez egyébként teljesen idegen az Orbán-kormánytól, valahogy jobban szeretik, ha a társadalom különböző csoportjai egymással látszólagos érdekellentétben, de mindenképp függő és zsarolható helyzetben vannak, ráadásul a munkahelyek védelméről (= cégek kifizetéséről) is sokkal könnyebb beszélni, ha nagy, magántulajdonú cégeknél dolgoznak emberek, és latifundiumokon termelnek éhbérért mezőgazdasági terményeket, mintha például szövetkezetekben. (Közben a CBA-ban spanyol a paradicsom, oda se neki.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Mércének ki biztosítja az anyagiakat, hogy félretájékoztassák a közvéleményt?

Csak a szokásos szagértő ifjúkommunista.
Bár volna fogalma, hogy hány embernek fizet - és milyen - bért az Audi, utánuk a közterheket, mennyit költ hazai beszállítóknál, stb.
Persze nyilván nincs, ahogy fogalma sem a gazdaságról úgy általában.
Ilyenkor szokott jönni az "összeszerelőüzem"-ezés ... miközben a cég csak a magyar fejlesztőmérnökeinek eszközeire többet költ szerintem, mint a bőkezű gyuribácsi a függetlenobjektív "újságírásra".
Filléres hazaáruló szarok vagytok.

Ne tegyél úgy, mintha lenne fogalmad róla, mi az a munka, rohadék naplopó bolsevik.

Az IMF kiszolgálását nem említette. Annak nem szócsöve?

Ha én lennék Izsák, rettegnék, hogy ilyen hülye apám van. Még
tévedésből le talál szúrni, mielőtt az angyal lefogná a kezét.

A százával törölt trollok egyértelműen mutaják gyuribácsi félresikerült
hadseregének kínlódását. Szép nap ez a mai.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés