A nemzetmegvezető

2020. június 18. 7:31

Föld S. Péter
Hírklikk
Megvallom őszintén, évekig kacérkodtam azzal a gondolattal, hogy Orbán Viktor fejét photoshoppal beleteszem Szálasi Ferenc elhíresült fotóján látható testébe.

„Arról a képről van szó, ahol a nemzetvezető testvért a Duna-parton, a folyóba roskadt Lánchíd és a földig rombolt Budapest látványa előtt kapták lencsevégre. Sokáig hezitáltam, de mindig elálltam az ötlettől, és most örülök, hogy így döntöttem. Ez ugyanis, ahogyan akkor is éreztem, de most már biztosan tudom, a kocsmák, a nyilas keretlegények – és mostantól a Fidesz – stílusa.

A budapesti Fidesz ma arra vetemedett, hogy Karácsony Gergely fotóját beleapplikálja Szálasi nemzetvezető testébe. Ezzel a Fidesz – ki tudja hányadszor – szintet lépett és olyan morális mélységekbe jutott, ahová tisztességes embernek nem szabad őket követni.

Annak idején azért játszottam a gondolattal, hogy Orbánt nemzetmegvezetőként ábrázoljam, mert haragudtam rá, amiért lesajnált, mondjuk ki: szörnyű helyet csinált a hazámból. Orbán nemzetmegvezetőnek köszönhető, hogy külföldön megvetéssel és sajnálkozással beszélnek rólunk, hogy már csak diktátorok állnak szóba a magyar vezetőkkel. Hogy mindent ellepett a korrupció, és egy eszelős, frusztrációit kezelni képtelen, saját démonaival megbékülni nem tudó vezér foglya lett az ország.

A budapesti Fidesz nyilván nem merte volna magától megtenni azt a gazemberséget, hogy a főpolgármester fejét bemontírozza Szálasi testvér testébe, ha Orbán nemzetmegvezető nem adja meg Karácsonyra a kilövési engedélyt. A budapesti Fidesz és a párt valamennyi csinovnyikja – a 133 bátor embert is beleértve – annyira gyáva, hogy még szellenteni is csak a főnökség engedélyével mernek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Rossz az, aki rosszra gondol,,

Amikor megláttam a képet nem Szálasi jutott az eszembe - holott ismerem e történelmi képet - hanem a lerombolt Lánchíd és napjainkban zajló felújítás körüli probléma jutott az eszembe.
Gondolatban ,,Karácsony Gergely munkásságának jövőbeni eredményén mereng.,, címet adtam.

"Ez ugyanis, ahogyan akkor is éreztem, de most már biztosan tudom, a kocsmák, a nyilas keretlegények - és mostantól a Fidesz - stílusa."

Fül S. Petike! És Orbánt hitlerhez/mussolinihez hasonlítani az milyen keretlegények stílusa?

Hatalmas tüntetésen álljanak ki Ferigeri mellett? Még azok is rühellik, akik rászavaztak, erre a nagy rakás szarra. 2024-ig hallgathatják, hogy mit miért nem csináltak meg. Ez lesz a libsik fejlesztési programja: merazorbán.

Egyébként Demszkyvel is ez volt a probléma, mást sem tudott, csak tévéműsorokban szerepelni. Állandóan arról beszélt, hogy mit miért nem lehet megoldani, és totál mindegy volt, hogy fidesz-, vagy szoci-szdsz kormányzat volt épp, a dolgok valahogy soha nem akartak befejeződni rendesen. A négyesmetrót már meg sem említem, de hogy a körúti villamossínek cseréjét nem voltak képesek elfogadható szinten megoldani (ezért kellett röpke 1-15 után újra megcsináltatnia Tarlósnak), az eléggé beszédes.

Szóval lehet védeni Gerit, hogy a gonosz kormány nem hagyja érvényesülni, ne érvényesülni már Zuglóban sem tudott. A választási kampányban egy büdös szó nem esett arról, hogy Zuglóban miféle eredményeket ért el. Ez egy gyenge, dróton rángatott bábu. Lehet sajnálni, de vezetőnek megválasztani ostobaság, mert cselekvőképtelen, és a felelősséget sem fogja vállalni soha semmiért.

Azt is meg lehet kérdezni, a maga részéről mikor függeszti fel a rendeleti úton történő korményzást és a kllíma-vészhelyzetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés