Kinek mi a fontos

2020. június 15. 12:27

Karácsony Gergely
Facebook
Nekünk a cselekvés, nekik a látvány. Nekünk a város, nekik a propaganda. Nekünk a Lánchíd, nekik a tűzijáték.

„Kinek mi a fontos. Nekünk a cselekvés, nekik a látvány. Nekünk a város, nekik a propaganda. Nekünk a Lánchíd, nekik a tűzijáték.
Kiderült, hogy a kormány az augusztus 20-i látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak. Lánchídra 6 milliárd, parádéra 6,5 milliárd – és ebben a tűzijáték költsége nincs is benne (valahogy úgy sejtem, az se lesz olcsó). Ezek szerint van itt pénz mégis, csak fontosabb nekik pár nap csillogás, mint Budapest és az ország 171 éves szimbóluma.
Az elmúlt hetekben a kormány különböző rendű-rangú emberei – tíz év kormányzás és 9 év városvezetés után – hangosan kezdtek aggódni a Lánchídért, mintha a híd állapota 170 év után akkor kezdett volna el romlani, amikor a budapestiek ellenzéki polgármestereket választottak októberben.

A Lánchídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-i tűzijátékok. Csak ezt a részt valamiért eddig nem idézték a Lánchídból politikai fegyvert kovácsolni akaró kormányemberek.

A kormány augusztus 15. és 20. között a fél várost le akarja foglalni saját céljaira. Tényleg a fél várost, az Alkotmány utcától a Vörösmarty térig, 60 elemű listát kapott erről a Fővárosi Önkormányzat. Benne a Lánchíddal. Akinek valóban fontos a Lánchíd, az a felújítás előtt már nem szervez se rajta, se a közelében tűzijátékot. Nekünk fontos a Lánchíd, ezért határozottan ellenezzük, hogy a hídon és annak környékén bárki bármilyen pirotechnikai eszközt használjon. Ezt világossá tesszük a látványpolitikai szervezőinek is, azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk. Amit pedig ezzel megspórol a kormány, azt adják szépen oda a Lánchíd felújítására.

Mondtam már: a Lánchíd számunkra nemzeti kincs, akkor is felújítjuk, ha beleroskadunk. De mi lenne, ha nem kellene beleroskadnunk? Mi lenne, ha többre tartanánk a 171 éves Lánchidat, mint egy pár órás tűzijátékot?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 271 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Há elnézve a kontrasztot Tarlós éa Karácsony regnálása között... én látom, mi a fontos egyiknek avagy másiknak.

Karácsonynak speciel a marketing-facebookozás és az összellenzéki megmondóember szerep fontos. A város vezetése nem fontos.

Kinek a facebook, kinek az emberélet.

,, Lánchídra 6 milliárd, parádéra 6,5 milliárd - és ebben a tűzijáték költsége nincs is benne (valahogy úgy sejtem, az se lesz olcsó),,

A 6,5 milliárd marketing költség, amelyet támogatásként a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt. kapta. Ennek azonban bevétele is lesz.
Lásd: https://www.programturizmus.hu..

A Lánchíd felújítására már októberben is rendelkezésre állt a forrás. A nagyobb része államkötvényekben.
A szükséges engedélyezési, tervezési dokumentációi is rendelkezésre árt. Így nem lehetett akadálya annak, hogy novemberben kiírja a Főváros a közbeszerzési pályázatot. A slepp szervezése és a Facebook fontosabb volt.
2020. februárban elfogadott módosított költségvetés is tartalmazza a több, mint 23 milliárd forrást. A kifizetések pedig részletekben történnek. Így ha 2020. márciusig megtörtént volna a közbeszerzési eljárás bírálata, márciusban, de legkésőbb áprilisban indulhatott volna a felújítási munka.
Ezzel kellett volna foglalkozni és nem a Facebookon hazudozni.

"Kinek mi a fontos. Nekünk a cselekvés, ... "

Na ja!
Kistafírozni a sleppet, helyzetbe hozni a haverokat, az összefogásban résztvevő pártokat.
Ez lenne a hasznos cselekvés?

,,adjon már valaki neki legalább egyszer egy Budapest-térképet a kezébe!,,

Plusz kellene mellé még egy 41 fős tanácsadó gárda, hogy tudja használni a térképet.

Szerintem, ha a járványhelyzet engedi a tervezett augusztusi rendezvények megtartását, a mostani meg fogja haladni a 2019. évi bevételeket, melyről itt lehet tájékozódni.
http://turizmusonline.hu/hotel..

A valóság éppen a fordítottja annak, amit Karácsony ír: a kormány cselekszik, ő pedig tehetetlenkedik. Szokása szerint másra mutogat, mást hibáztat, kifogást keres, feladatot hárít. Demagóg, tehetségtelen paprikajancsi.

Érdekes, hogy Karácsony még mindig a központi költségvetés zsebében turkál.

"Kinek mi a fontos"

Neked, ingyenélőnek a facebook a fontos. A kicsi naplód.

Gergőnek semmi nem kell, ami fejlesztés. Abszurd, hogy ő hivatkozik a Lanchidra. Ki lesz belőle kényszerítve a felújítás, ezt a melót nem fogja megúszni.
Tudod, miért nem kell Budapestnek semmi fejlesztés? Mert meg vannak elégedve Tarlós munkájával.
Úgy érzik, ezen csak rontani tudnának (jól érzik).
A tűzijáték nem csak a budapestieknek szól:-)))))
Egyébként a stílusért X.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés