Újabb hatósági figyelmeztetést és büntetést kapott a Pesti úti idősotthon

2020. június 8. 13:05
A hiányosságok hozzájárulhattak az intézményben történt tömeges fertőzéshez – írja közleményében a fővárosi kormányhivatal.

A Pesti úti idősotthonban kirobbant tömeges fertőzések miatt indított vizsgálatok keretében újabb hatósági figyelmeztetést és büntetést kapott az intézmény – tájékoztat a közleményében a Budapest Főváros Kormányhivatala. A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonban már 50-re nőtt a halálos áldozatok száma, 312 lakó és 36 dolgozó fertőződött meg. Mint írják, Budapest Főváros Kormányhivatala több ellenőrzést is tartott az elmúlt hetekben az intézményben, többek között vizsgálta a megtett járványügyi intézkedéseket, az orvosi ellátást, az ápolás-gondozási és higiéniai körülményeket. Mint ismert, már korábban komoly hiányosságokat találtak a gondozottak orvosi ellátásában, az ápolók és gondozók számában, a higiéniai  feltételekben is. Mindezek összességében hozzájárulhattak az intézményben történt tömeges fertőzéshez.

A kormányhivatal az orvosi ellátás hiányosságai mellett annak dokumentációjában is komoly hiányosságokat  és szabálytalanságokat talált és most újabb határozatban figyelmeztette az intézményt arra, hogy megfelelően végezze az orvosi ellátás dokumentálását, átlátható és egységes módon vezesse, hogy mikor, milyen orvos látja el a betegeket, az orvosok jelenlétét igazoló dokumentációt pontosan vezesse.

Arra is figyelmeztette az intézményt, hogy ha külsős orvosokat vonnak be a lakók ellátásába, azt is megfelelően dokumentálják, és legyen egyértelmű, hogy melyik orvos mit csinál, a szerződésekben is rögzíteni kell, hogy mi a feladatmegosztás közöttük. Ha hiányozna a szerződtetett külsős orvos, annak pótlásáról gondoskodjanak. A hiányosságok miatt a hatóság 200 ezer forint szociális igazgatási bírságot is kiszabott az intézményre, fejeződik be a közlemény.

(MTI-OS)

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olcsón megúszták. Már, ami a pénzbüntit illeti. Erkölcsileg lenullázódtak.

,,Több mint 20 000 élet évente.
Több, mint 200 000 felesleges halál 10 év alatt.,,

Szokásodhoz híven, most is HAZUDSZ!

Az elmúlt 20 évben egyszer sem haladta meg a 150 ezer főt az évi halálozás.
2019 évben 129600 fő hunyt el, kevesebb, mint 2018 évben.

Ne játszod az eszedet! Igaz , nem is tudod, mert nincs.

Amit írtam az statisztikai adat. Nem a szorzásoddal van a baj, hanem a 200 ezres adattal, ami hazugság.

2009 évben az elhunytak száma 130.414 fő volt.
2019 évben 129.600 fő volt.
Mindkettő KSH adat.

,,A Kásler minisztérium becslése szerint 2017-ben 24 000 ilyen haláleset volt.
A Kásler csomag - amiből természetesen nem lesz semmi - ezen változtatni kívánt. ,,

Írja a Népszava és a többi balliberális média, kiragadva pár szót.

Így nem zárom ki, hogy az Idézett szöveg előtt áll még más is van. Például; Ha 2010 előtt megtörtént volna az egészségügy reformja, akkor 24 ezer fővel kevesebben haltak volna meg.

Kásler a tumoros, rákos megbetegedésekkel és halálozásokkal kapcsolatban beszélhetett, írt. Ennek aránya a KSH adatok szerint 25 % Magyarországon.
Így előfordulhat, hogy évente rákban 24 ezer fő hal meg. Ez azonban nemcsak 2017 évre igaz, hanem az összes korábbi évekre is.
Sok ismerősöm ilyen betegségben hunyt el és a többség a műtét után 1-2 év után elhunyt. A kisebb rész maximum 10 évig élt még.

Talán nem kellene akadályozni a korszerű központi kórház felépítését és a médiának jobban kellene propagálni a rákszűrést és akkor időben észrevéve, hatékonyabb lehetne a kezelés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés